Kyläsepän pihapiirissä taas luvassa vilkas kesä

Jokioisilla sijaitsevan Kyläsepän kesäteatterin ensimmäiset näytännöt jo takana, mutta onneksi Kuinka olet vanha –komedian näytökset jatkuvat vielä 20.6. asti. Jamppa Sorvarin kirjoittamassa komediassa on kysymys vanhana olemisesta. 

Kyläsepän pihapiirissä taas luvassa vilkas kesä | Kulttuuri | Kotiseutulainen

− Ei siitä, kuinka vanha olet, vaan siitä kuinka olet vanha, toteaa palvelutalo Myötämäen uusi kesätyttökin matojen kaivamisen ja iltamien valmistelun lomassa. Näytelmässä seikkailevat Viola, Leena, Viljo, Paavo ja moni muu, osa vanhoja, osa ei niin vanhoja. 

Kissa on karannut

Sunnuntaina 11.7 järjestetään Kuunnelmapiknik klo 14. Kissani on karannut – kuunnelmassa Ihan tavallisella suomalaisella asuinalueella kiertää ihan tavallinen mies hakemassa kotoaan karannutta kissaa tai koiranpentua, kumpaa sattuukin. Ja sattuuhan se, kun käynnin jälkeen yleensä parin päivän päästä käy rosvojakin. Kuinkas sitten käy, kun asukkaat päättävät ottaa selvää mikä tämä eläinten hukkaaja on miehiään ja mitenkä hänet pysäytetään.  Ainakin naapurit tulevat tutuksi.
Piknikillä olennaista on tietysti sää ja eväät. Jos sataa ollaan katon alla. Eväät taas voi tuoda tullessaan tai ostaa paikan päältä. Filttejä on paikan päällä ja oman paikkasi voit valita nurmikolta, pihakeinusta, uima-altaan reunalta, saunan kuistilta, tai katsomosta. 

Mutta kun ”Mamma teki aina niin”

Komediallinen laulunäytelmä Mamma teki aina niin  kertoo paikalleen jämähtämisestä. ”Kun aina on tehty näin, niin tehdään vastakin”. Anoppi-vainaan aikoinaan avuttomaksi passatut miehet joutuvat kovan eteen kun miniä hermostuu ”mamman tapaan”. Teksti on Jamppa Sorvarin tuttua käsialaa, ja sopivasta musiikista vastaa luonnollisesti Antero Kyläseppä. Näytökset 24.7.-8.8.

Aiheeseen liittyviä juttuja