20 vuotta musiikkiteatteria Somerniemellä: Juhlavuoden musikaali kuljettaa katsojat Pentinkulmalle

Somerniemen Täällä Pohjantähden alla -musikaalissa Akselina ja Elinana nähdään Mikael Karvia ja Aino Kesäniemi (edessä). Antti Kemppainen ohjaa Somerniemellä jo neljättä kertaa. Kuva: Jussi Saari

20 vuotta musiikkiteatteria Somerniemellä: Juhlavuoden musikaali kuljettaa katsojat Pentinkulmalle | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Somerniemen kesätorin kupeessa sijaitseva Somerniemen Musiikkiteatteri täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Somerniemellä päätettiin tarttua suurmusikaaliin Täällä Pohjantähden alla, joka perustuu Väinö Linnan samannimiseen kirjatrilogiaan. Musikaalin Somerniemellä ohjaa Antti Kemppainen ja näytöksiä on yhteensä kymmenen aikavälillä 2.-16.7. Kappaleet musikaaliin on säveltänyt Anssi Tikanmäki ja sanoittanut Jukka Virtanen. Käsikirjoituksen on dramatisoinut Riku Suokas

Musikaalin karu, mutta rakastettu tarina sijoittuu Suomen historian synkimpiin, sisällissodan, vuosiin. Se kertoo yhden kylän ja kahtia jakautuneen kansakunnan tarinan, joka on mitä karmeimpiin mittasuhteisiin kärjistyessään samalla silti hyvin lämminhenkinen ja inhimillinen kuvaus ihmisten unelmista ja uhrauksista oman kansamme murrosvuosina. 

Musikaalin yhtenä keskeisenä teemana on tietysti myös Akselin ja Elinan kuolematon rakkaus. Sodan raakojen tapahtumien vuoksi musikaalia ei suositella perheen pienimmille. Klassikkotarinaa on Somerniemellä Metsolan lavalla kertomassa lähes 50 näyttelijää ja mahtava liveorkesteri. 

Kaksi vuotta sitten rakennettu 300-paikkainen katettu katsomo varmistaa nautinnollisen kesäteatterikokemuksen säällä kuin säällä. 

Lippujen varaus ja lisätietoja osoitteesta www.somerniemenmusiikkiteatteri.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja