Mikä ihmeen Pyykkimuna?

Äiti-tytär-tiimi Jaana ja Amanda Harju Puhtoinen Oy:stä avasivat torstaina 6.5. yhteisen, ekologisia siivousvälineitä myyvän kivijalkaliikkeen vanhan Finlaysonin myymälän tiloihin.

Mikä ihmeen Pyykkimuna? | Koti | Kotiseutulainen

Pyykkimuna-kysymykseen vastaa Amanda, joka on erityisesti perehtynyt asiaan.  

− Pyykkimunan kehikon sisälle laitetaan kahdenlaisia erilaisia pellettejä. Pyykkimuna laitetaan pyykkien sekaan ja kone päälle. Se otetaan kuivumaan pesun jälkeen. 

Pelletit sisältävät vain sen vaaditun eli ionittomia tensidejä ja anionisia tensidejä. Anioniset vaahtoavat paljon ja niistä tunnetuin on saippuam joka on tehokas kuitulikaan. Ionittomat tensidit taasen purevat hyvin rasvaan. 

Ketkä näitä pyykkimunia ostavat ja miksi? 

− Ihan kaikenlaiset ihmiset. Sitä on helppo käyttää esimerkiksi lapsiperheissä. Vanhempien ihmisten ei tarvitse raahata painavia pesuaineita kaupasta, ja miehillekään annostelu ei enää tuota päänvaivaa kun pesu- ja huuhteluaine ovat samassa pyykkimunassa.

Aloituspakkauksella voi pestä jopa 50-70 pesua ja sen hinta on alle kaksikymppiä. Kun pelletit alkavat hiipua, voi ostaa täyttöpakkauksen alle kympillä. Saatavissa on myös kuivausrumpuun sopiva “kuivausmuna” , joka tekee pyykistä entistä pehmoisempaa. 

− Ihmiset ovat löytäneet pyykkimunat hyvin netistä ja myymälästä, kysyntä on kasvamassa koko ajan. Pyykkimuna kestää jopa kymmenen vuotta, sopii hyvin  allergisille ja hajuherkille ihmisille. Ja mikä parasta: se on kokonaan vegaaninen eikä ole testattu eläimillä, ei edes kanoilla.

Liikkeessä on mahtava valikoima erilaisia ekologisia siivoustuotteita kaikkeen kodin siivoukseen. Valokoimissa on myös henkilökohtaiseen hygieniaan kovassa nosteessa olevat palasaippuat hiuksille ja koko vartalolle. Tulossa on koirien omat turkinhoitosaippuat. 

Kauppa on sisustettu täysin kierrätys materiaaleilla, jotka Jaana ja Amanda ovat tuunanneet raikkailla väreillä puodin henkeen sopivaksi.

Teksti ja kuvat Tuija Brooker

Aiheeseen liittyviä juttuja