Heidi Piippo ja Kanssakulkijat

Heidin Piipon Kanssakulkijat –näyttely on avoinna Forssan Museon Galleria Moletissa 6.6. asti.

Heidi Piippo ja Kanssakulkijat | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Heidi Piippo (s.1979) valmistui v.2016 kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekolusta. Hän asuu ja työskentelee Sastamalassa. Piipon taiteessaan yhdistyvät eri kuvanveiston menetelmät, kollektiivinen prosessi ja materiaalilähtöinen tekeminen. Perinteisen ja tilallisen kuvanveiston ohella Piippo tekee ympäristötaidetta julkisiin tiloihin.

Piipon teoksissa on usein jokin henkilökohtainen näkökulma ja taiteilijan omat elämänkokemukset välittyvät taiteessa yleisinhimillisten teemojen kautta. Taiteen sisältämä omakohtaisuus ja tuttuus on sekä tiedostettua että alitajunnan tuottamaa.  

Piipon teokset pohjautuvat usein johonkin kulttuurihistorialliseen ilmiöön tai niissä on muunlainen ajallinen ulottuvuus. Teokset ovat paikkasidonnaisia ja niiden teemat liikkuvat ajan hengessä, vaikka lähtökohta voi olla tuhannen vuoden takainen.  

Vuonna 2019 Piippo järjesti yhdessä Sastamalan seudun museon kanssa paikkakunnan kulttuurihistoriaa käsittelevän näyttelyn: Jälkemme – aika, taide, historia, jonka taiteellisesta toteutuksesta taiteilija itse vastasi. Näyttelyssä esillä olleet kasviaiheiset paperiveistokset ovat nyt esillä Galleria Moletissa. Kanssakulkijat -näyttely on nimetty kasviaiheisten paperiveistosten työnimen, Levolliset kanssakulkijat, mukaisesti. 

Heidi Piippo ja Kanssakulkijat | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja