Museokortilla mukavasti

Museokortti on vuoden mittainen pääsylippu yli 300 museokohteeseen ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin. Museokortilla voi kokea suurimmat ja merkittävimmät museot sekä paikalliset aarteet. Nähtävää riittää niin tieteen, taiteen, historian, luonnon, urheilun, musiikin ja vaikkapa arkkitehtuurin parissa.

Museokortilla mukavasti | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Museot ja museokortti myös älypuhelimeen

Museokortti-sovelluksesta löytyvät esimerkiksi näyttelyt, tapahtumat ja Museokortti-edut suoratoistopalveluista tuttuun tapaan. Sovellus auttaa löytämään lähellä olevat museot ja neuvoo perille. Kiinnostavat sisällöt voi kerätä omalle suosikkilistalleen, jolloin niistä saa halutessaan ilmoituksia.

Sovelluksen voi ladata, vaikka ei Museokorttia vielä omistaisikaan. Jo ensimmäiseen sovellusversioon koottiin monia toivottuja ominaisuuksia, esimerkiksi mahdollisuus arvioida omia museokäyntejä tai tutustua muiden kokemuksiin. Näin myös museoille avautuu uudenlainen mahdollisuus saada reaaliaikaista palautetta ja ymmärtää asiakkaitaan paremmin.

Sisäänpääsy lukemalla QR-koodi

Jos sovellusta tahtoo käyttää myös henkilökohtaisena pääsylippuna Museokortti-kohteisiin, siihen liitetään oma asiakasnumero ja tunnistettava kasvokuva kortin omistajasta. Museokäynti maksetaan lukemalla lipputiskillä oleva QR-koodi ja näyttämällä vahvistusviesti asiakaspalvelijalle.

Museokortti-sovellus on ilmainen lisäpalvelu. Halutessaan asiakas voi päättää luopua muovikortin käytöstä, mutta kenenkään ei ole pakko siirtyä käyttämään sovellusta tai hankkia älypuhelinta. 

Perinteiset keltaiset kortit säilyvät myös käytössä tuttuun tapaan.

museot.fi/museokortti

Seudun museokorttimuseot

Forssa

  • Forssan Museo 
  • Ronttismäen museo 
  • Arkeologin matkassa Wiksbergin kartanolla tapahtuma

Loimaa

  • Loimaan taidetalo
  • Alpo Jaakolan Patsaspuisto
  • Suomen maatalousmuseo Sarka

Tammela

  • Korteniemen perinnetila

Urjala

  • Designmuseo Nuutajärvi

Somero

  • Härkälän kartano

Karkkila

  • Karkkilan ruukkimuseo Senkka

Aiheeseen liittyviä juttuja