Rakentaja Galleria Moletissa

Ihminen pyrkii hallitsemaan, vaikuttamaan, ottamaan haltuun ympäristöään. Eläin on mestari tekemään kaunista ja tarkoituksenmukaista. Ihminen jäljittelee jotain, muokkaa, rakentaa. Johanna Pöykkön esillä oleva teoskokonaisuus kertoo ihmisestä rakentajana; ympäristön, yhteiskunnan ja ihmissuhteiden rakentajana.

Rakentaja Galleria Moletissa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Vuoden 2020 teemana Johanna Pöykkön taiteen tekemisessä oli ”Tutkimuksia riittävästä suojasta”

− Teema on alkanut henkilökohtaisista kokemuksista vuoden 2019 lopulla laajentuen maailman tilanteen muuttuessa yhteisölliseen kokemukseen. 

Suojautumisen tarve voi olla yhtä aikaa henkilökohtainen ja yleinen. Suojautumisen tarpeeseen liittyy uhkaa ja tarvetta piiloutua. 

− Kiinnostava on se hetki, kun uhka alkaa poistua. Suojaverhoa voi jo hieman raottaa tai suojatunut huomaakin ajan tehneen tehtävänsä ja uhkan olleen todellisuudessa uuden kohtaamisen pelkoa.

Johanna Pöykköä kiinnostavat tilat ja niiden välittämät tunnelmat. Tilat mahdollistavat yksinolon / yhdessäolon. 

− Kiinnostavaa on myös ihmisten suhde tiloihin ja toisiinsa sekä niiden tulkitseminen kuvataiteen keinoin. Teen paljon fyysisesti ja kokeiluja isossa mittakaavassa. Teen tekstiilipohjaisia installaatioita ja veistoksia, joissa yhdistyy tilalliset muistot lakanakankaista sekä ihmiset osana muistoja.

Näyttely on esillä Forssan museon Galleria Moletissa osoitteessa Wahreninkatu 12, Forssa ja on avoinna ti-pe klo 10-16 ja la-su klo 12-16- Vapaa pääsy.

Aiheeseen liittyviä juttuja