Forssassa Georg Otsin musiikin konsertti

Virolainen baritonilaulaja Georg Ots (s. 21.3.1920 – k. 5.9.1975) on yhä edelleen, ainakin aikuisemman väestön keskuudessa, 45 vuotta kuolemansa jälkeenkin Suomen tunnetuin virolainen. Lyhyeksi jääneen uransa aikana hän ehti levyttää yli 60 suomenkielistä laulua.

Forssassa Georg Otsin musiikin konsertti | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Jori Otsa & Mah’Orkka, Georg Otsin koskettavaan ja tunteikkaaseen musiikkiin mieltynyt akustinen kokoonpano puolestaan perustettiin vasta pari vuotta sitten marraskuussa 2018. Kokoonpano syntyi rakkaudesta virolaisen laulajalegenda Georg Otsin esittämiin lauluihin.

 Yhtyeen laulusolisti Jori Otsa (Jori Tapio Kalliola) oli hautonut ajatusta akustisesta orkesterista, joka esittäisi virolaisen laulajan Georg Otsin unohtumattomia levylauluja tavallisissa kansankapakoissa, juottoloissa ja muissa intiimeissä kuppiloissa. 

Se, että orkesterin käyttämät instrumentit ovat venäläisiä perinnesoittimia, erilaisia balalaikkoja ja harmonikka antavat orkesterille sen kaivatun oman kansankapakkasoundinsa.

Orkesterin soittajat ovat tuttuja monista slaavilais- ja romanimusiikin orkestereista kuten: Helsingin Balalaikka Orkesteri, Shaika Balalaika, Valkolaiset ja niin edelleen.

Jori Otsa & Mah’Orkka –kokoonpano:

Jori Otsa – laulu
Rolf Storsjö – harmonikka
Kari Hartikka – primabalalaikka
Turkka Wahlbäck – kontrabassobalalaikka

Konsertit ovat Forssan Työväentalolla lauantaina ja sunnuntaina lokakuun alussa.

Aiheeseen liittyviä juttuja