Omaishoitajien jaksamisesta valtakunnallinnen kysely

Loimaan seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry osallistuu valtakunnalliseen kokeiluun, jossa kartoitetaan eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kokemusta yksinäisyydestä sekä mielen hyvinvoinnista.

Omaishoitajien jaksamisesta valtakunnallinnen kysely | Uutiset | Kotiseutulainen

Miehensä Kaukon omaishoitajana toimiva Sisko Leino esittelee Outi Järvelälle 70 vuotta sitten neulomaansa villapaitaa.

− Soitamme yhden puhelun huhtikuussa ja toisen puhelun joulukuussa samalle henkilölle. Molemmilla kerroilla esitetään samat kysymykset, omaistoiminnan ohjaaja Outi Järvelä kertoo.

Vastaukset välitetään eteenpäin nimettöminä eikä ulkopuolinen pysty yhdistämään missään tilanteessa vastaajan henkilöllisyyttä. Kyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista.

− Jos et saa soittoa ja haluat osallistua haastatteluun, ota meihin yhteyttä. Kyselyyn menee viitisentoista minuuttia. Lisäksi voimme jutella muista mielen päällä olevista asioista.

Järvelä toivoo, että mahdollisimman moni haluaa osallistua kyselyyn, jotta yhdistys saa välitettyä arvokasta tietoa toiminta-alueen tilanteesta.

Yhdistys toimii yhdeksän kunnan alueella, joissa on 480 sopimussuhteista omaishoitajaa.

Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Loimaan lisäksi Aura, Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Ypäjä. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Tiina Haapanen.

Omaishoitajien jaksamisesta valtakunnallinnen kysely | Uutiset | Kotiseutulainen
Loimaan seudun Omaishoitajat ja läheiset yhdistys lähettää korona-aikana tuhdin mielenvirkistys- ja aivojumppakirjekuoren jäsenille ja vertaisryhmäkävijöille.

Taideterveisiä yhdistykseltä

Saimme tilaamme yhdistyksen toiminnassa mukana olevilta henkilöiltä taidetta ja käsitöitä. Tilamme Heimolinnankadulla Loimaalla on nyt täynnä taidetta ja sinne pääsee tutustumaan vain yksin tai ystävän kanssa varaamalla ajan, niin voimme turvallisesti nähdä. Käytämme maskeja ja suosittelemme niiden käyttöä kävijöille. 

Tilassa on tarjolla käsidesiä, maskeja, käsienpesumahdollisuus ja kertakäyttö käsineitäkin. Jokaisen vierailijan jälkeen pyyhimme myös kosketuspinnat desinfioivalla liuoksella. 

Näyttelyyn voit varata vierailuajan Outilta, vain kaksi henkilöä kerrallaan, näin voimme turvallisesti toteuttaa vierailut.

Puh. 044 9863 458 tai 

outijarvela.omaisoiva@gmail.com

Omaishoitajien jaksamisesta valtakunnallinnen kysely | Uutiset | Kotiseutulainen
Oili Saarikko on tuonut näyttelyyn akvarelleja.

Teksti ja kuvat Sari Keskitalo

Aiheeseen liittyviä juttuja