Teatteri Tuntematon juhlii 10 vuottaan muistojen kavalkadilla

Teatteri Tuntemattomassa on juhlan aika, sillä sen toiminnan aloittamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta. Ohjaaja/käsikirjoittaja Sari Ojala sanoo, että uuden näytelmän sijasta päätettiin seisahtaa vähäksi aikaa paikoilleen ja katsoa menneeseen. Paluu juurille on tuntunut hienolta. Maailma tarvitsee rakkautta -kavalkadiin on saatu mukaan vanhoja hahmoja ja suosituimpia lauluja ja juonenkuvioita.

Teatteri Tuntematon juhlii 10 vuottaan muistojen kavalkadilla | Kulttuuri | Kotiseutulainen

− Ehkä olisi ollut tarvetta jopa kahdellekin eri kokonaisuudelle, sillä upeaa materiaalia oli niin paljon, Ojala naurahtaa. 

Mukana muistojen matkassa kulkee myös Kalle Lahtinen, joka tuli mukaan teatterin alkumetreillä. Ensin suunnittelemaan yhdistyksen logoa, ja sitten mukaan näyttämölle.

− Minua veti puoleensa ajatus uudesta, innokkaasta ja energisestä teatteriyhteisöstä, Lahtinen toteaa. 

− Teatteri Tuntemattoman porukka on maailman paras. Olemme nauraneet yhdessä niin paljon, että elämme varmasti 200-vuotiaiksi. Tiivis ja toisiaan tukeva yhteisö tekee jokaisesta harjoituksesta ja esityksestä ilon, ja antaa tunteen, että olemme yhdessä osa jotain isompaa. 

Toinen asia, jota Lahtinen kiittää on teatterin uskollinen yleisö. 

− Se suuri arvostus ja lämpö, jonka saamme yleisöltä esityksen jälkeen, on jotain erityistä, mitä en ole kokenut muualla. 

Kavalkadi tuntuu Lahtisesta erityiseltä, koska esityksessä saa palata takaisin aivan teatterin alkuhetkiin Kuusniemelle, jossa hänellä oli rooli Varma Kylmälehtona

− Kylmälehdon rooli on uskomattoman palkitsevaa ja hauskaa, Toinen minulle tärkeä rooli on ollut Niskavuoren Jusen rooli. Sari haastoi minut esittämään vanhaa mummoa, ja oli hienoa huomata, että se meni joillekin läpi niin, etteivät he tajunneet, että mummo olikin mies, Lahtinen nauraa. 

− Nämä hetket ovat tehneet Teatteri Tuntemattomasta minulle enemmän kuin pelkän esiintymispaikan -se on yhteisö, jossa olen kasvanut ja kehittynyt niin näyttelijänä kuin ihmisenä.

Unohtumaton

Toinen lähes alkumetreiltä mukana ollut on Ari Heinämäki, joka houkuteltiin mukaan Sami Myllyojan ja Sari Ojalan väsymättömällä painostuksella. Heinämäki toteaa, että tulossa on hieno aikamatka Kuusniemeltä Niskavuoreen musiikilla koristeltuna. 

− Koskettavat ja rempseätkin musiikkinumerot tuovat väriä esitykseen, ja tietysti Tuomo Sorrin johtaman liveorkesterin johdolla, Heinämäki vinkkaa. 

Omia roolejaan muistellessaan Heinämäki haluaa nostaa esille Tuntemattoman sotilaan alikersantti Lahtisen

− Pääsy mukaan tämän tasoiseen klassikkoon oli meille jokaiselle suuri kunnia ja ikuisesti mieleen jäävä kokemus. Minulle tullaan vieläkin puhumaan niistä tuntemuksista, mitä se katsojissa herätti. 

Yleensäkin esityksistä liikuttuneina tai hymyilevinä lähtevät katsojat ovat jääneet Heinämäen mieleen. 

− Yleisö ja nämä ystävät täällä teatterissa antavat voimaa tehdä tätä kaikkea.

Juhlavuoden kunniaksi Teatteri Tuntematon on myös toteuttanut merkittävän uudistuksen yleisön viihtyvyyteen hankkimalla teatterille ilmastointi- ja viilennyslaitteet. Esityksiä Jokioisten Höyläämöllä on 8; 8.-18.6.2024.

Aiheeseen liittyviä juttuja