Kaksi karkkilalaista mukana Konstrundan 2021 -avoimet ateljeet tapahtumassa

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.9. järjestetään taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden avoimien ovien tapahtuma Konstrundan, jota on järjestetty Suomessa jo vuodesta 2008. Mukana on tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia. Lähes 500 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa avaavat ovensa yleisölle ympäri Suomea. Konstrundan 2021 -avoimet ateljeet la-su klo 11-17.

Kaksi karkkilalaista mukana Konstrundan 2021 -avoimet ateljeet tapahtumassa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.9. järjestetään taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden avoimien ovien tapahtuma Konstrundan, jota on järjestetty Suomessa jo vuodesta 2008. Mukana on tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia. Lähes 500 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa avaavat ovensa yleisölle ympäri Suomea. Konstrundan 2021 -avoimet ateljeet la-su klo 11-17.

Karkkilasta on tänä vuonna mukana Koivisto Studio, jota luotsaavat muotoilijapariskunta Susanna ja Tobias Feuerbacher sekä Studio Lunkki, jonka on perustanut muotoilija Sanna Nummi. Konstrundan tukee osallistujien ammatin harjoittamista ja tarjoaa uusia myyntitilaisuuksia. 

Uuden työtilan avajaiset

Koivisto Studion uudessa työtilassa tuoksuu puu ja kimaltelee hopea. Muotoilijapariskunta Susanna ja Tobias Feuerbacher perustivat Koivisto Studion vanhalle maatilalle Karkkilaan vuonna 2017. Pariskunnan yhteinen taival on tuottanut hedelmää. Viimeisimpänä studion suunnittelemat ja valmistamat Tuohi Hopea -korut valittiin tänä vuonna Vuoden Koru -kilpailun voittajiksi. 

Syyskuun alussa aukeaa vanhaan navettaan remontoitu työtila, jota pariskunta on kunnostanut keväästä lähtien. Uuden työtilan avajaisia vietetään Konstrundan-viikonloppuna. 

Susannan ja Tobiaksen lempimateriaali on puu, josta syntyy erilaisia tuotteita koruista huonekaluihin. 

− Puun mahdollisuudet ovat rajattomat!, toteavat muotoilijat. 

Viikonloppuna voi myös tulla rakentamaan itselleen puisen mobilen koristamaan kotia.  Koivisto Studio sijaitsee osoitteessa Kalliolantie 99. 

Kaksi karkkilalaista mukana Konstrundan 2021 -avoimet ateljeet tapahtumassa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Kuvituksia ja kudontaa Studio Lunkin työhuoneella Ala-Emalissa 

Studio Lunkki on muotoilija ja artesaanikutoja Sanna Nummen kuvituksiin ja tekstiilimuotoiluun keskittyvä pieni designstudio Högforsin ruukin Ala-Emalissa. 

− Odotan tapahtumalta ennen kaikkea hyviä keskusteluja muotoilusta ja luovasta tekemisestä kävijöiden kanssa, kertoo Studio Lunkin yrittäjä Sanna Nummi. 

Sanna Nummi työskentelee studiolla omien paperi- ja piensisustustuotteidensa suunnittelun ja kuvituksen sekä kuosisuunnittelun parissa. Lisäksi hän suunnittelee ja valmistaa käsityönä kudottuja tekstiilejä Kutomo Pihlaja toiminimellään.

Studio Lunkki osallistuu Konstrundan -tapahtumaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Konstrundanin aikana studiolla voi tutustua kuvituksen, kuosi- ja tuotesuunnittelun sekä kudonnan eri työvaiheisiin. Nähtävillä on mm. kuvitusten originaaleja, luonnoksia ja valmiita tuotteita. Studio Lunkki sijaitsee osoitteessa Valurinkatu 2 C. Työhuoneella on myös pieni myymälä, josta voi ostaa Studio Lunkin omia tuotteita.

Aiheeseen liittyviä juttuja