Kenttäpostin kertomaa

Suosittu Kenttäpostin kertomaa – konsertti soi Oripään Wanhassa Kanalassa lauantaina 26.3.2022 klo 15.00.

Kenttäpostin kertomaa | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Ohjelmakokonaisuus koostuu sota-ajan lauluista ja kirjeistä rintamalta ja rintamalle. Juontoa ei ole, sen tekevät kirjeet kappaleiden välillä. Musiikista vastaavat Elina Ukkonen  (harmonikka ja piano, musiikin sovitukset ja johto), Helmiharmonikat ja Elias Ukkonen (harmonikka). Koosteen käsikirjoitus, laulu ja kirjeiden luku Tuija Saura, perinnelotta 32 vuotta.

Kaikki esiintyjät ovat pukeutuneet sota-ajan asuun, naiset lottapukuun. Asuilla halutaan kunnioittaa niin veteraanipolven työtä kuin vuonna 2021 100-vuotis juhlavuottaan viettänyttä Lotta Svärd -järjestöä. Konsertissa voi yleisö yhtyä Kodin kynttilät ja Karjalan kunnailla –kappaleisiin.  Kokonaisuuden viimeisen kappaleen: ”Tämä taivas, tämä maa”,  on tarkoitus ”siirtää” yleisö tähän päivään ja muistuttaa perinnetyön tärkeydestä.

Ohjelman kirjeet ovat Tuija Sauran sotainvalidi apen, hänen vanhempiensa ja suvun kirjeenvaihtoa sekä hänen kotikuntansa Pöytyän lottien kirjeitä tuntemattomalle sotilaalle ja lottasisarille. 

Lippuvaraukset Wanhasta Kanalasta.

Aiheeseen liittyviä juttuja