Nainen mutta ihminen

Monologinäytelmä LOUHI – nainen, mutta ihminen on katsaus suomalaisen naisen syvimpään olemukseen.

Nainen mutta ihminen | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Mistä peruselementeistä suomalainen naisidentiteettimme syntyy ja miten nämä olennaiset komponentit (maa, ilma, tuli, vesi) voivat löytää tiensä arkemme todellisiksi voimavaroiksi. Mikä saa meidät syttymään, sammumaan, muuttumaan ja puuttumaan? Minkälainen voima pitää meidät kiinni elämänvirrassa ja vie meitä eteenpäin? Nykyaikaan sijoittuva monologinäytelmä saa pohjavireensä Kalevalan Louhen naiskuvasta. Kerrontaa syvennetään esitykseen sävelletyllä livemusiikilla, shamaanirummulla sekä Kalevalaisilla tarot-korteilla.

Louhi yrittää pitää elämänsä käynnissä. Missään nimessä ei saa pysähtyä. Kun pysähtyy, on aikaa ajatella. Kuutar yrittää tuoda Louhen sisäistä ääntä kuuluviin. Miksi muutos pelottaa? Miksi ihmisen on vaikeaa ymmärtää, että ainoa asia, mikä on pysyvää, on muutos? Mitä tapahtuu, kun ihminen päästää irti?

Kati Urhon monologinäytelmä vie katsojan matkalle herkkyyden ja hervottomuuden äärirajoille, niille rajapinnoille, joista jokainen voi löytää oman itsensä juuri sellaisena kuin on.

Kati Urho on Lontoosta valmistunut pitkän linjan teatterin ammattilainen.

Monologiesityksen ohjauksesta ja musiikista vastaa teatteripedagogi ja -ohjaaja Laura Hurme.

Esitykset Kiiruun talossa, Joensuuntie 22, Somero sunnuntaina 7.3. klo 15 ja klo 18. Esitykseen otamme 10 henkilöä, joiden tulee varata paikka etukäteen osoitteesta liisa.mattila@somero.fi tai 044 7791383.

Aiheeseen liittyviä juttuja