Forssan Kiinteistökauppiaat Oy:n toiminta ei ole sidottu kelloon

Uuden kodin hankinta, asuntosijoittaminen tai oman kodin ja mökin myynti on voinut olla monella mielessä jo kauan aikaa. Korona ja yleisesti maailman tilanne tai uutisoinnit asuntokauppariidoista ja hometaloista ovat voineet viivyttää päätöstä ostaa tai myydä jo pitkään. Forssan Kiinteistökauppiaat Oy rohkaisee miettimään, mitä haluaa ja toimimaan sen mukaan. Tällä hetkellä on hyvä hetki hankkia oma uusi koti, sijoitusasunto tai myydä mökki.

Forssan Kiinteistökauppiaat Oy:n toiminta ei ole sidottu kelloon | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Nyt on hyvä hetki asunto-sijoittajille ja mökin myyjille

– Tällä hetkellä vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat laskussa ja euribor-asuntolainan korot ovat laskemassa. Forssa on hyvä kohde etenkin asuntosijoittajalle, koska täällä saa asunnon edullisesti ja vuokra-asunnoille on kysyntää, pääoman tuotto on sijoittajalle hyvä, Tuula Tykki Forssan Kiinteistökauppiaista kertoo.                                                                 

Forssassa asuntojen vuokraaminen opiskelijoille on kuumimmillaan kesäaikaan, kun uudet opiskelijat saapuvat paikkakunnalle ja jos asuntosijoittajaa arveluttaa vuokraaminen, Forssan Kiinteistökauppiaat palvelee ammattitaidolla.                                               Yrityksellä on viisi vakituista työntekijää ja Forssan Kiinteistökauppiaat Oy:llä ei ole aukioloaikoja vaan asiakasta palvellaan ympäri vuorokauden.                                                

– Kun Euribor on laskussa, kannattaa ottaa lainan korontarkistus 3-6 kuukauden välein ja kun lasku tasaantuu, sen voi muuttaa 12 kuukaudeksi, Tuula Tykki vinkkaa ja jatkaa.

– Jos vuokraa maksaa yli 800 € kuukaudessa Forssassa, sillä summalla kattaa yhtiövastikkeen ja kahdenkymmenen vuoden lainan lyhennyksen. Tällöin on hyvä harkita asunnon ostamista omaksi.

Oma mökki myyntiin

Jos myynti kiinnostaa, maksettavaksi tulee välityspalkkio kaupanteon yhteydessä ja myyntivoittovero, jos kiinteistö on ollut omassa käytössä alle kaksi vuotta. Oma koti on siis vapaa myyntivoittoverosta, jos siinä on asunut yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta, mökki on myyntivoittoveron alaista myyntiä aina, mikäli myyntivoittoa syntyy.

– Rohkaisen etenkin perikuntia ja perheitä, joilla on mökki jota ei käytetä, myymään sen. Nyt on siihen hyvä hetki. Jos mökkiä ei käytetä ja siitä ei pidetä huolta, sen arvo laskee. Jos perikunnalla on haasteita mökin tyhjennyksen tai siivouksen kanssa, tällä alueella on yrityksiä, joilta voi ostaa palvelut, Tuula Tykki sanoo.

Yleisönäytöt ovat hyviä, omasta mökistä tai asunnosta haaveilevalla. Ne auttavat hahmottamaan, mitä tarvitsee ja haluaa. Ostajalle kauppoja tehdessä maksettavaksi tulee mökin tai asunnon lisäksi varainsiirtovero ja puolet kaupanvahvistajan palkkiosta, joka on 128 € eli 64 € / osapuoli. Ja sähköisen kaupankäynnin kulut, jos on asioitu sähköisesti.

– Puhuminen on asiassa kuin asiassa yleensä se eteenpäin vievä voima, asioihin löytyy aina ratkaisu, jos lähtee toteuttamaan unelmaa omasta mökistä tai kodista, Tuula Tykki tiivistää.

Teksti ja kuva: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja