Kun jotain päätän, teen sen -Katariina Ahlgren perusti Säihkyvän Jokioisille

Jokioisilla on aloittanut toimintansa suuhygienistipalvelu Säihkyvä. Yrittäjä ja suuhygienisti Katariina Ahlgren on valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2006 ja hän on siitä lähtien tehnyt töitä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla suuhygienistinä.

Kun jotain päätän, teen sen -Katariina Ahlgren perusti Säihkyvän Jokioisille | Yritysuutiset | Kotiseutulainen

Katariina  Ahlgren, Suuhygienistipalvelu Säihkyvä Oy, Humppilantie 2, 31600 Jokioinen

– Tein vuosia töitä Turussa suu- ja leukakirurgin avustajana, työ opetti minulle paljon ja kehitti ammattitaitoani. Eri työtehtävät ovat antaneet minulle laajan näkemyksen alalla ja vahvan ammattitaidon, yrittäjä Katariina Ahlgren kertoo.

Säihkyvän ensimmäisiä asiakkaita on otettu vastaan elokuun puolivälistä lähtien iltaisin. Syyskuusta palvelut ovat tarjolla kokopäiväisesti. Yrityksen aukioloajat ovat joustavat ja asiakkaita otetaan vastaan myös lauantaina.

 – Minulla on ollut ajatus omasta yrityksestä vuosia. Olin tämän vuoden keväällä itse jalkahoidossa Kauneushoitola Sofiassa ja kuulin, että tämä tila on vapautumassa. Ihastuin tilaan ja huhtikuussa päätin remontoida tilat ja perustaa yrityksen, Katariina Ahlgren kertoo.

 – Aluehallintovirastolla on vaativat kriteerit tiloille, joissa hoidetaan ihmisiä. Se on hyvä asia. Tämä tila remontoitiin ilmanvaihdosta lähtien. Tila oli haasteellinen remontoijille, mutta tulos on sitä, mitä haaveilin.Toimintani täydentää muita talossa tarjolla olevia hyvinvointipalveluita.

Paljon vaikutusta

 Hyvä suuhygienia vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen terveyteen ja tietyt sairaudet näkyvät suussa esimerkiksi limakalvoissa, syljen erityksessä. Säännöllinen hoito ennaltaehkäisee muita sairauksia ja suositeltavaa on, jos ikenet vuotavat paljon verta tai hammaskiveä kertyy paljon, käydä hoidossa 4-6 kuukauden välein.

 – Osa asiakkaista ei ole käynyt pitkään aikaan hoidossa ja kun he tulevat, hoidon tarve on valtava. Etenkin koronan vuoksi, osa on perunut aikoja ja jättänyt hoitoja väliin. Lisäksi nykyään ei ole niin paljon valistustyötä, mitä omassa lapsuudessani, joka edesauttoi hyvää suuhygieniaa.

Kela myöntää korvauksen yksityisen suuhygienistipalvelun käytöstä esimerkiksi hammaskiven poistoon  hammaslääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä korvausta ei myönnetä.

 – Lähetteen saa yksinkertaisesti soittamalla paikkaan, jossa on ollut hoidossa. Mitään lomakkeita ei tarvitse täyttää, minulta saa korvauksen suoraan. Esimerkiksi yhden tunnin hoidossa, jonka hinta on 115 €, Kelan korvaus on 18€. Minulla on alueen edullisimmat hinnat ja syyskuun loppuun asti tarjous: varaa aika itsellesi ja saat vaikka toisen hammaskiven poiston esim. puolisollesi -50% alennuksella, Katariina Ahlgren selventää.

Vastaavasti Ahlgren tekee tarvittaessa lähetteen mm. suu- ja leukakirurgien tai kiinnityskudossairauksiin erikoistuneille hammaslääkäreille. Säihkyvän yhteistyöhammaslääkärien tiedot löytyvät yrityksen nettisivuilta. Ajan Säihkyvään voi varata puhelimitse ja Whats upp/Messenger -viestillä.

 – En vastaa puhelimeen hoidon aikana, mutta soitan takaisin heti kun mahdollista. Haluan antaa hyvää palvelua ja kunnioittaa asiakkaiden yksityisyyttä. 

Lisää tietoa Säihkyvästä ja sen palveluista mm. hampaiden valkaisusta tehokkailla Opalescencen tuotteilla ja vastaanotolla myynnissä olevista suun ja hampaiden hoidon tuotteista löytyy yrityksen nettisivuilta www.saihkyva.fi.

Perhe-elämä johdatti Jokioisille

 – Muutimme kolme vuotta sitten perheeni kanssa Jokioisille. Minulla on kaksi lasta, 9- ja 6-vuotias. Aviomieheni on Jokioisilta kotoisin. Isovanhemmat ovat nyt kilometrin päässä meistä ja osana arkeamme.

Teksti: Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja