Forssan Elävienkuvien Teatterin tulevaa ohjelmistoa ajalle 22.3.-20.4.2024

Elävienkuvien Teatterin tuo valkokankaalle taas paljon hyviä elokuvia. Ensi-iltaelokuvien lisäksi näytämme loppuvuoden aikana vielä 8 elokuvaa kinoklassikko elokuvasarjan.

Forssan Elävienkuvien Teatterin tulevaa ohjelmistoa ajalle 22.3.-20.4.2024 | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Seuraava on vuorossa 8.4. klo 17:30 Miloš Forman kulttileffaksi noussut ”Yksi lensi yli käenpesän” Elokuva oli myös Jack Nicholson läpimurto elokuvanäyttelijöiden kirkkaimpaan kastiin. Yksi lensi yli käenpesän, on yksi 1970-luvun arvostetuimmista elokuvista, mistä kertoo myös sen huima Oscar-palkintorivi. Elokuva voitti viisi tärkeintä Oscar-palkintoa: paras elokuva, parhaat mies- ja naispääosat, paras ohjaus ja paras käsikirjoitus. Elokuva löytyy myös American Film Instituten sadan parhaan elokuvan listalta.

Forssan Elävienkuvien Teatterin tulevaa ohjelmistoa ajalle 22.3.-20.4.2024 | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Teatterin ensi-iltaan 22.4. klo 18:00 Anthony Hopkins tähdittämä One Life. Elokuva kertoo uskomattoman tositarinan Sir Nicholas “Nicky” Wintonista, joka päivää ennen toista maailmansotaa pelasti yli kuusisataa lasta tuholta natsien käsistä. Nicky piti itseään pankkiirina, ei humanitäärinä, mutta vieraillessaan Prahassa vuonna 1938 hän näki pakenevien juutalaispakolaisten tilanteen. Hän teki sen minkä uskoi olevan oikein – sen mitä kuka tahansa tekisi – ja omistautui asialle. Sota lähestyi, ja alkoi kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuinka monta lasta hän voisi vapauttaa ennen kuin aika loppuisi?

Forssan Elävienkuvien Teatterin tulevaa ohjelmistoa ajalle 22.3.-20.4.2024 | Kulttuuri | Kotiseutulainen

28.3. klo 18:00 valkokankaalle saadaan uusi kotimainen komedia ”Kyllä isä osaa -elokuva” Kanttori Piiparisen hahmostakin tuttu Tom Lindholm vie katsojat Tampereelle maisemiin. Isän suunnitelmat mullistuvat kertaheitolla, kun isäntä hankkii taksifirmaansa uuden kulkupelin, luksusluokan Mersun kaikilla herkuilla. Eläke, Espanja, vaimo ja terve järki haihtuvat päästä, kun isällä on enää yksi pakkomielteinen päämäärä: päästä edes kerran himoitun Mersun rattiin…

Forssan Elävienkuvien Teatterin tulevaa ohjelmistoa ajalle 22.3.-20.4.2024 | Kulttuuri | Kotiseutulainen
Marisa Abela stars as Amy Winehouse in director Sam Taylor-Johnson’s BACK TO BLACK, a Focus Features release. Credit : Courtesy of Dean Rogers/Focus Features

12.4. klo 17:30 Yksi kevään odotetuimmista elokuvista, Back to Black, kertoo 27-vuotiaana kuolleen Amy Winehousen matkasta tähteyteen. Se seuraa nuorta naista ilmiön takana sekä tabloidien riepottelemaa myrskyisää parisuhdetta, josta syntyivät kaikkien tuntemat ikoniset kappaleet. Amy Winehouse latasi sanoituksiinsa kaikkensa; rakkautensa, surunsa ja sielunsa.

Tulevat ensi-ilta elokuvat Elävienkuvien Teatterilla

22.3. One Life (Anthony Hopkinsin tähdittämä draama)

28.3. Kyllä isä osaa – elokuva (kotimainen komedia)

29.3. Prinsessa Pikkiriikki (kotimainen lastenelokuva)

29.3. Godzilla x Kong: The New Empire (fantasia, scifi, seikkailu, toiminta)

8.4. Yksi lensi yli käenpesän (5 Oscarin kinoklassikko)

12.4. Back to Black (Amy Winehousen tarina, draama)

19.4. Luvattu maa (Mads Mikkelsen tähdittämä draama)

Aiheeseen liittyviä juttuja