Heimosudet valmiina vaellukseen

Heimosusien vuosi on alkanut aktiivisissa merkeissä. Pop- ja folk-musiikkia keitoksessaan yhdistelevä forssalaislähtöinen kaksikko aloitti vuoden räväkästi solmien sopimuksen Löyly Viihde -levy-yhtiön kanssa, jolla on jakelusopimus Sonyn kanssa. Helmikuussa julkaistiin debyyttisingle Nikotiinii ja seuraava single Poikamiehen kuolema julkaistaan 16.4. kaikissa suoratoistopalveluissa.

Heimosudet valmiina vaellukseen | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Kulissien takana työnteko on jatkunut tiiviinä ja vallitsevasta maailmantilasta huolimatta live-esiintymisiin valmistautuminen on jo täydessä vauhdissa. Pitkän kehityskaaren päätteeksi kaksikko Joel Järvinen ja Mikko Kallio ovat valmiita ottamaan seuraavia askelia rohkeasti kohti kirkkaimpia valoja.

Ensimmäisestä singlestä Nikotiinii on julkaistu sekä studioversio, että akustinen live-versio. 

− Halusimme näyttää heti tekemisemme molemmat puolet, Mikko Kallio kertoo. 

− Itselleni tuottaminen studion puolella on tullut todella tutuksi toisen bändini TPL:n kautta. Julkaistavien biisien studioversiossa nuo elementit nousevat pintaan enemmän. Live-versiot akustisesti taas paljastavat sen, että biisimme istuvat myös akustisiksi versioiksi sujuvasti ja että folk on todella vahvasti läsnä.

Joel, joka soittaa kitaraa ja kantaa päävastuun lauluista, saa akustisessa versioinnissa tukea Mikolta, joka soittaa ukulelea. Kolmantena lenkkinä kaksikolle toimii jo Gyron ajoista tuttu Sami Saaristo (mm. Tohtori Koira ja Projectory), joka soittaa banjoa live-äänityksellä.

Sävellys ja sanoitus yhdessä

− Useat biisimme lähtevät riffistä ja melodian pätkästä, josta leivomme sitten yhdessä rungon. Sanoituksien aiheet löytyvät lähiympäristöstä; omista ja ystäväpiirin elämäntilanteista, johon pystymme samaistumaan ja saamme aitoa fiilistä, joka toivottavasti välittyy biiseistä, Joel kertoo.

Biisinä Nikotiinii on tarina luopumisen vaikeudesta, johon jokainen rakkauselämässään eron kokenut pystyy samaistumaan. Kappale omaa kuitenkin soundillisesti positiivisen ja optimistisen sävyn. Biisin molemmat versiot löytyvät Youtubesta.

Tyyli, jossa Heimosudet sulauttavat perinteisen ja modernin, folkin ja popin, on muotoutunut nykymuotoonsa hiljalleen ja matkanteko kaksikolla alkoi jo 2016, jolloin he esiintyivät nimellä Gyro. Pääkielenä heillä oli silloin englanti. Muutaman vuoden jälkeen tästä nimeksi vaihtui Joel Judah ja nyt vuoden alusta kieli on vaihtunut suomeksi ja Heimosudet on aloittanut esiinmarssinsa.

− Tilanne olosuhteisiin nähden on ollut meille aika suotuisa, Joel kertoo.

− Löylyn kanssa tehty diili vapautti meidät sellaiseen tilanteeseen, että meidän ei tarvitse murehtia musiikin ulkopuolisia asioita ja voimme keskittyä täysillä musiikkiin. Tuottamisen osalta studiotyöskentelymme on ottanut isoja askelia ja käytännössä keikaton vuosi on siten luonut pohjan tilanteelle, jossa nyt olemme. Vuonna 2020 tehdyt biisit ja pohjatyö alkavat nyt nousta single kerrallaan pintaan. 

− Meillä on tosi hyvät fiilikset ja toivottavasti pääsemme mittaamaan bändimme ja biisiemme potentiaalia yleisön edessä mahdollisimman pian!

Sumuisen vuosi – entä keikkailu?

− Kyllä meillä on live-esiintymiset jo olleet ajatuksissa ja KST-tekniikan Joni Kuisti sekä miksaaja Kalle Kauniston kanssa ollaan näitä asioita mietitty ja testailtu jo. Saaristo on niin luontevasti tässä hommassa mukana, niin hänet varmaan nähdään myös live-keikoilla kanssamme jonkun instrumentin tai useammankin äärellä, Mikko visioi.

− Valmiitahan me ollaan vaikka mihin!, Joel huudahtaa.

− Vaikka Ruisrockin lavalle 2021!, Mikko tahdittaa kaksikon hörähtäessä itseironiseen nauruun. 

Naurun taakse verhoutuu tervettä itseluottamusta ja halua päästä näyttämään ja esittämään omaa musiikkia. Kirjoittaja ainakin ilahtui nuorten miesten energiasta!

Pieni sananen vielä 16.4. ilmestyvästä Poikamiehen kuolema –kappaleesta. 

− Kappale kertoo tarinan, mistä kaikesta sitoutumiskammoinen poikamies joutuu luopumaan parisuhteen ollessa tosiasia. Maailman surullisin häävalssi. 

Tahtilajin voi ilmeisesti päätellä kaksikon antamasta synopsiksesta.

Teksti: Matti Paavilainen, kuva: Taika Oja

Aiheeseen liittyviä juttuja