Meidän sakki

Ryhmä punaisiin huomioliiveihin pukeutuneita henkilöitä työntää pyörätuoleja. Huomioliivien etupuolella lukee teksti “Vapaaehtoinen”. He tekevät vapaaehtoistyötä parhaimmillaan antaen pyörätuoleissa istuville henkilöille mahdollisuuden ulkoiluun. 

Meidän sakki | Hyvinvointi | Kotiseutulainen

Kyseessä on Punaisen Ristin Tammelan osaston ryhmä, jonka nimi on Meidän Sakki. Maanantaisin ja torstaisin joka viikko, poislukien kesäloma-aika ja tärkeimmät juhlapyhät, toiminta keskittyy Tammelan Ruisluodon alueella olevien, ikäihmisten asumispalveluja käyttävien henkilöiden auttamiseen. 

Vuoden 2010 alusta alkaen sitä on jatkettu, alussa vapaaehtoisia oli 5 ja enimmillään 45 henkilöä. Tämänhetkinen Meidän Sakin aktiivien määrä on noin 25 ja lisää tarvittaisiin mukaan toimintaan. Jokainen Meidän Sakin jäsen on pyyteettömästi valmis auttamaan ja antamaan oman panoksensa ulkoilutettavien hyvinvoinnin parantamiseen. Ulkoilutettaville on tärkeää voida olla ulkona avustajan kanssa, koska he eivät useinkaan voi sitä yksin tehdä. 

Hoitajat vaatettavat heidät kulloinkin vallitsevien sääolojen mukaisesti, kovimpien pakkasten aikaan talvella ulkoilutusta ei ole. Meidän Sakki tekee heidän kanssaan n. puolen tunnin matkan Ruisluodon lähiympäristössä ja jo tuo ajan puitteissa on ilahduttavaa huomata, kuinka tärkeää se heille on. Tuona lyhyenäkin aikana he voivat huomioida luonnossa tapahtuneita muutoksia ja ympärillä olevia asioita. Yhteisen ulkoilutuokion jälkeen esitetyt kiitokset lämmittävät mieltä puolin ja toisin. 

Kuten mainittiin, tarvitsemme uusia jäseniä joukkoomme; henkilöitä, jotka haluavat auttaa ja osallistua tähän todella arvokkaaseen vapaaehtoistyöhön. Tuomaan oman panoksensa vanhusten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseen. Olemaan myös yhdessä toisten auttajien kanssa vaihtaen ulkoilutustuokion aikana mielipiteitä sekä ajatuksia keskenään. Ja toisaalta, eihän koskaan tiedä, milloin itse mahdollisesti tällaista auttamista ja palvelua saattaa tarvita. Jos tunnet haluavasi liittyä joukkoomme, parhaiten se onnistuu ottamalla yhteyttä Meidän Sakin vetäjään, jonka yhteystiedon löydät alta, tai tulemalla suoraan mukaan Iltatuulen asumispalvelupisteeseen maanantaisin klo 13. Olemme siellä Sinua odottamassa!

Meidän Sakki Pauli Stepanoff 050 381 7015