Wahren-opiston tarjonnassa paljon uutta

Wahren-opiston tulevana lukuvuotenatarjolla on yli 170 kurssia ja luentoa.
− Olemme innoissamme siitä, että mukana on paljon uusia kursseja ja useita uusia luentoja. Uusia verkkokursseja on 7 ja uusia luentoja 17, joista kolme pidetään verkossa, kertoo suunnittelijaopettaja Marja-Leena Kangasniemi-Saari.

Wahren-opiston tarjonnassa paljon uutta | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Verkossa tapahtuu

Tänä lukuvuonna on  lisätty jonkin verran verkko-opetusta. Syksyn alkuun opisto tarjoaa mahdollisuuden oppia Teams- ja Zoom- sovellusten käyttöä maksutta. Uutuuksia ovat mm. Verkkopuntari painonhallintakurssi,Eenglantia verkossa, Taukojumppaa verkossa,Verkkohelmet ja kaksi etälukupiiriä; kotimaisesta kirjallisuudesta ja maailmankirjallisuudesta.

Uusia kursseja

Kielissä on jälleen luvassa monipuolinen tarjonta. Voit valita kymmenestä eri kielestä. Alkeiskurssit järjestetään suomesta, espanjasta, saksasta ja japanista. Syksyllä kielistä on lyhytkurssina venäjän keskustelupiiri. 

Teatteritaiteen perusopetuksessa aloittaa kaksi uutta ryhmää. Uutta on myös Nuorisoteatteriryhmä, Aikuisten päivä näytellen sekä Film Stars. Taide- ja taitoaineissa löytyy runsaasti uutuuksia, tuttuja vakiokursseja unohtamatta. Tarjolla on mm. Luovaa maalausta puuvillakankaalle, Maalataan temperalla, Kierrätyskoru vanhoista astioista, Lintupaja, Teemalauantait, Tilkkuja Sannan tapaan, XL-vaatteet, Neulo islantilaisneule forssalaisittain, Kirjaimia kankaalle, Aloittelijoiden mattokurssi, Soitinrakennus 2 ja Soittimen huoltokurssi. Tulossa alkuvuodesta 2022 ainutlaatuinen sukellus taiteiden maailmaan ja visuaalisten taiteiden perusopetusta aikuisille yhteistyössä kuvataidekoulun kanssa. Koulutuksessa tutustutaan laajasti erilaisiin kuva- ja tekstiilitaiteen tekniikoihin ja materiaaleihin, kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta ja löydetään moderneja ratkaisuja visuaalisten taiteiden tekemiseen.

Omasta hyvinvoinnista voi huolehtia monin eri tavoin. Keinoja löytyy niin liikunnasta kuin tanssistakin. Tarjolla on esimerkiksi nämä uutuudet: DanceFit, Zumba, FasciaMetod sekä Kehon ja mielen hyvinvointi. Tukea painonhallintaan saa Painonhallinta- kurssista, Pysäytä sokerikoukku -luennosta ja Kokkailua keventäville -kurssista. Ruuanvalmistuksen ystäville löytyy herkullisia kursseja: Makua ja aromia yrteillä, Metsän antimia ruokapöytään ja Haluatko saada uusia ideoita arjen ruuanlaittoon.

Kaikki luennot ilmaiseksi 

Studia Generalian luentosarjan syksyn teemana on suojelu ja kevään teemana kulttuuri. Syksyllä saadaan jälleen nauttia Jyväskylän yliopiston verkkovälitteisistä luennoista. Kuullaan esimerkiksi ylilääkäri Hanna Nohynekin luento rokotusten mahdollisuuksista ja uhista sekä saadaan koronarokotteisiin liittyvä katsaus, jossa huomioidaan rokotekriittisyys. Muita mielenkiintoisia aiheita ovat aivojen hyvä elämä, virusten luonnon valinta ja evoluutio sekä uudet energiatekniikat, ympäristö ja talous. Loppuvuoden luennoilla pääset tutustumaan Galiciaan tai vaellusreiteille Alpeille ja Grand Canyoniin. 

Ikäihmisten digikoulutus jatkuu syksyllä, samoin kirjastojen digiopastukset.

Tapahtumat

Tekstiilit uusiks 2021 -webinaari järjestetään jälleen 18.9. klo 11-13. Maksuttoman webinaarin teemana ovat tekstiilien kiertotalous ja mahdollisuudet sen edistämiseksi, huollettu vaatekaappi kestää aikaa ja huomisen hyväksi. Webinaari järjestetään yhteistyössä Vanajaveden opiston, Ammattiopisto Tavastian ja Valkeakoski-opiston kanssa.

Ilmoittautumaan maksuttomaan luentoon pääsee osoitteesta: bit.ly/Tekstiilituusiks2021

Ajankohtaista tietoa ja kurssiohjelma löytyvät Wahren-opiston kotisivuilta: wahrenopisto.fi

Kursseille voi ilmoittautua osoitteessa: www.opistopalvelut.fi/wahren 

Paperinen esite on jaettu seutukunnan kotitalouksiin 11.8. mainosjakelun yhteydessä. Mikäli et ole esitettä saanut, niin niitä on rajallisesti jaossa kirjastoissa.

Aiheeseen liittyviä juttuja