Loimaalaisella lentopallolla menee nyt lujaa

Hurrikaani- Loimaan kulunut syyskausi Mestaruusliigassa oli lähes täydellinen. Kolmetoista runkosarjan ottelua toi kymmenen voittoa ja vain kolme tappiota.

Loimaalaisella lentopallolla menee nyt lujaa | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Viime keväänä joukkue uusiutui valmennusta myöde lähes täydellisesti, mutta kaksikko Olli KuoksaJuha Lönnqvist onnistui loihtimaan joukkueelle sopivan pelitavan. Päävalmentaja Kuoksa on läpi syksyn puhunut laadukkaasta arjesta, ja kuinka se määrittelee pitkälti joukkueen menestyksen. Näyttää siltä, että Loimalla laadukas arki on myös toteutunut, koska Hurrikaani taistelee realistisesti runkosarjan voitosta Akaa- Volleyn kanssa. Akaa ja Hurrikaani ovat karanneet muilta, ja voi olla hyvinkin mahdollista, että nämä joukkueet kohtaavat keväällä finaaleissa.

Loimaalaisten syyskauden lentoa kuvaa hyvin, että se ei hävinnyt kertaakaan kahta ottelua peräkkäin. Samalla, se onnistui pelaamaan kuusi ottelua putkeen ilman tappiota. Millään osa- alueella Hurrikaanilla ei ole ollut vaikeuksia. Se on ollut vastaanottopelaamisessa läpi syyskauden liigan paras. Vahva vastaanotto on ensimmäinen askel kohti tehokasta hyökkäyspelaamista. Kun passari Santeri Välimaa on jatkuvasti päässyt rakentamaan peliä laadukkaan vastaanoton jälkeen, on se tiennyt vastustajan torjunnalle kiirettä. 

Vaikka tilastoissa kolmikko Greg Petty, Nooa Marttila ja Eetu Häyrinen on korkealla, paljon on kiittäminen myös libero Troy Goochia, joka on osoittautunut nappihankinnaksi. Amerikkalaislibero on ollut Hurrikaanin johtava pelaaja puolustuksessa, sekä myös yksi joukkueen johtajista. 

Aivan pelkkää voittokulkua syksy ei kuitenkaan ollut. Nuutti Niinivaaran paha loukkaantuminen oli koko joukkueelle valtava takaisku. Maajoukkueen keskipelaaja oli loukkaantumishetkellä vahvassa tuloskunnossa, mikä jätti varsinkin verkolle valtavan aukon. Kun Niinivaaran polvivamma osoittautui vakavaksi, ja vaatii leikkaushoitoa, joutuivat loimaalaiset pelaajamarkkinoille. Haaviin tarttui lopulta kanadalainen Daenan Gyimah, josta odotetaan nyt Niinivaaran korvaajaa. Jos Hurrikaani onnistui Gyimahin suhteen ja kanadalainen on kaikkien ylistyssanojen vertainen pelaaja, voidaan Loimaalla odottaa kevättä ja mitalipelejä vesi kielellä.

Vahva alkukausi ja mielenkiintoinen joukkue on luonut Loimaalle uuden lentopallobuumin. Katsomoihin ovat palanneet myös ne, jotka korona- ajan jälkeen jäivät kotisohville seuraamaan loimaalaista lentopalloa. Hurrikaani on tällä hetkellä katsojakeskiarvossa kärjessä, ja tunnelma syksyn kotipeleissä on ollut kiihkeä. Otteluiden tunnelmaa ovat kiitelleet kaikki, ja kotiyleisö on useaan otteeseen ollut Hurrikaanille se ”seitsemän pelaaja”. 

Hurrikaanin vuoden 2024 ensimmäinen kotipeli on 13.1. lauantaina, jolloin Loimaalla pelataan paikallisottelu. Vieraaksi saapuu TUTO Volley Turusta.

Valtteri Arra

Aiheeseen liittyviä juttuja