Kalle elää kiertue-elämää!

Pippendorffin kummitukset tuovat myös Kalle Tulanderin käymään kotiseudulla. 

Kalle elää kiertue-elämää! | Kotiseutulaisen vieraana | Kotiseutulainen

Mitä Sinulle kuuluu?

− Tässähän tämä kulkee, tasaista taaplausta eteenpäin. Kesää kohti!

Missäpäin nykyisin asustelet ja vaikutat?

− Turussa elän ja asustelen ja vaikutan milloin missäkin päin Suomea. Tänään Turussa, huomenna Paimiossa ja torstaina Pieksämäellä. Tampereellakin tulee käytyä paljon hommissa ja toki jonkin verran töitä on pysynyt myös Forssan seudulla.

Miten on tiesi vienyt mukaan tähän Pippendorfin kirjavat kummitukset -näytelmään?

− Pippendorfin kirjavat kummitukset on viides Linnateatterin lasten kiertueteatteri esitys, jossa olen mukana, eli jatkumo alkaa olla jo pitkä.

− Yhden esityksen kanssa kierretään Suomea pääsääntöisesti vuoden verran ja sitten harjoitellaan uusi juttu. Kaikkiaan kiertue-esityksiä omalla kohdalla on takana jo melkein 700 kappaletta, Göteborgista Ivaloon.

Miltä tuntuu tulla kotiseudulle ja nousta näyttämölle?

− Eipä se juuri sen kummemmalta tunnu kuin missään muuallakaan, mutta onhan se toki mukavaa ja ehkä inan sähköistävää, jos yleisöstä löytyy tuttuja naamoja.

Mitä nykyään kuuluu elämääsi? 

− Elämääni kuuluu tällä hetkellä enimmäkseen töitä ja vapaa-ajalla urheilua. Kaikennäköisiä sivuprojekteja tulee ja menee koko ajan. 

Onko menossa tai tulossa muita produktioita?

− Suurimmat työllistäjät on tietysti tämä Linnateatterin kiertue, sekä kesäkuun lopussa starttaava Leikitään Pikku Kakkosta 2024 .kesäkiertue!

Seuraavaa Linnateatterin kiertue-esitystä aletaan näillä näkymin rakentamaan loppuvuodesta.

Pippendorffin kirjavat kummitukset trendikkäissä kuoseissa

Näytelmässä tutustutaan kummitusten trendikkäimpiin uutuuskuoseihin, bongataan haamuja ja mörköjä sekä poiketaan hassunhauskoille sivupoluille yliluonnollisiin ihmeellisyyksiin.

Tassulan torilla kummittelee keskellä kirkasta päivää. Pippendorfin kartanon Harmaa rouva hakee postin noutoautomaatista uudet lakanat kummitusperheen nuorisolle. On perjantai ja kolmastoista päivä, jota ei saa viettää risoissa lakanoissa – vaikka ne kuinka olisivat muotia. Mutta paketista paljastuu jotain aivan muuta kuin tilatut peruslakanat. Kummitusten juhlapäivänä voi postikin erehtyä… Muutenhan se on täysin mahdotonta.

Pippendorfin kirjavat kummitukset perustuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan. Mauri ja Tarja Kunnaksen alkuperäisteoksesta dramatisoinut Sami Rannila.

Linnateatterin upouudessa näytelmässä tutustutaan kummitusten trendikkäimpiin uutuuskuoseihin, bongataan haamuja ja mörköjä sekä poiketaan hassunhauskoille sivupoluille yliluonnollisiin ihmeellisyyksiin.

Rooleissa Kalle Tulander ja Nestori Kyyrä. Dramaturgiasta ja ohjauksesta vastaa Sami Rannila. Esityksen kesto on n. 40 min. ja se sopii kaikille yli kolmevuotiaille. Pippendorfin kirjavat kummitukset poikkeaa Forssassakin, Järjestöjentalolla.

Aiheeseen liittyviä juttuja