Musiikin virtuoosi Seeli Toivio konsertoi Forssassa marraskuussa

Seeli Toivio on yksi Suomen suosituimmista konsertoijista ja kiertää niin Suomea kuin kansainvälisiä areenoita. 

Musiikin virtuoosi Seeli Toivio konsertoi Forssassa marraskuussa | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Seeli Toivio on musiikin tohtori (Sibelius-Akatemia), mezzosopraano ja sellisti, joka on konsertoinut laajasti Keski- Euroopassa, Japanissa ja USA:ssa mukaan lukien New Yorkin Carnegie Hall. Hänen lukuisista levytyksistään mainittakoon kokonaislevytys kaikista J. S. Bachin kuudesta sellosarjasta sekä VirtuosoCello, jolla hän esittää viuluvirtuoositeoksia sellolla. Laululevytyksiä hänellä on kaksi, Kesäyö ja Joulun taikaa (2019). 

Toivio on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Royal Academy of Musicissa Lontoossa (Englanti) ja Liszt-Akatemiassa Budapestissa (Unkari) sello pääaineenaan; laulua hän on opiskellut vuodesta 2017 Margareta Haverinen-Brandtin johdolla. 

Seeli Toivio ylsi vuoden 2021 Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin, ja sai erikoispalkinnon parhaasta modernin laulun tulkinnasta. Seeli Toivion tulevaisuuden esiintymisiin kuuluu mm. aktiivista konsertointia sellistinä ja laulajana. Toivion oopperadebyytti oli Erdan roolissa R. Wagnerin oopperassa Siegfried kesällä 2022. 

26.11. kello 16 eteenpäin Seeli Toivio nähdään Villaforssissa Joulua kohti konsertissa. Sellisti ja laulaja Seeli Toivio esittää jouluisen ohjelman, jossa soi vanhan, yli 200-vuotiaan sellon lisäksi myös laulu ja moderni sähkösello. Ohjelmassa kuullaan mm. J. S. Bachin sellosarjoista, O. Merikannon ja Kuulan lauluja sekä kevyempääkin ohjelmaa jouluisissa tunnelmissa. Liput 26 euroa.

Aiheeseen liittyviä juttuja