Heikan grillikioskin motto on puhtaat maut ja tuoreet raaka-aineet

Heikan grillikioskin yrittäjänä vuodesta 2022 toimineen Mikael ”Mixu” Björklundin arki on rentoa, vaikka työ on fyysisesti vaativaa ja kuluneena vuonna grilliä on uudistettu. Heikan grillikioskia on siistitty, rempattu, pihaa ja ympäristöä kunnostettu, luotu grillille nettisivut ja annoksia kehitetty niin että on panostettu hyviin raaka-aineisiin, laatuun ja makuun. Kaikkea ei paisteta samassa öljyssä niin että maut sekoittuvat vaan grillikioski panostaa puhtaisiin makuihin.

Heikan grillikioskin motto on puhtaat maut ja tuoreet raaka-aineet | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Mikael Björklundille, Heikan grillikioskin uudelle yrittäjälle  yrittäjyys on tuttua. 

 – Lapsena minulla ei ollut mitään haaveammattia, tietenkin kiinnostus vaihteli poliisista lentäjään, aina sen mukaan, mikä vaikutti hauskalta, mutta kummatkin vanhempani olivat yrittäjiä. 24-vuotiaana aloitin Videofirma Makuunin yrittäjänä.

Kokemusta on myös ulkomailta. 

  – Olen puolet elämästäni asunut Teneriffalla. Minulla oli siellä tanssipaikka ja karaokebaari, äidilläni ruokaravintola. Vuodesta 2003 lähtien yksityiselämäni toi minua Teneriffalta ensin satunnaisesti ja sitten vakituisesti Forssan seudulle.

Grillikioskista muutos elämälle

Yrittäjä Mikael Björklund halusi muutosta elämään ja vaihtaa yötyöt päivätöihin. Ja tämä johti vuodesta 1988 toimineen Heikan grillikioskin ostoon. Heikan grillikioski sijaitsee ammatti-instituutin vieressä ja pääosa asiakkaista on opiskelijoita. Grillikioski on auki arkena klo 8.00-16.00.

 – Olen kuluneena vuonna tehnyt grillikioskista oman näköisen. Ja mottona on siisteys, puhtaus ja tuoreus kohtuullisella hinnalla opiskelijabudjettia huomioiden.

Grillikioskin suosituin tuote on makkaraperunat ja annos maistuu asiakkaille jo varhain aamulla. Annoksessa tekijä satsaa tuoreeseen ja puhtaaseen öljyyn, mausteisiin ja majoneesiin. Menusta löytyy myös vaihtoehto kasvissyöjille, tarjontaan voi tutustua nettisivuilla  www.heikangrillikioski.fi

 – Parasta tässä on ollut kohtaamiset oppilaiden kanssa, Joskus joku kysyy, miten oppilaiden kanssa tulee toimeen. Minä vastaan, että heidän kanssaan tulee toimeen hyvin, toista ne kohtaamiset on yötyöelämässä, naurahtaa Mikael.

Tukena grillikioskin kehittämisessä on ollut Turun legendaarinen Mantun grilli, jonne mm. Vares -dekkarisarjassa usein päädytään.

Teksti ja kuvat Minna Al-Taeshi

Aiheeseen liittyviä juttuja