Loimaan Niinijoella Viihdekeskus Wanha Kanala

Keskelle Loimaan syvää saviseutua, keskelle ei mitään peltojen ja maatilojen sydämeen ja toisaalta aivan keskelle kaikkea on luotu Viihdekeskus Wanha Kanala.

Loimaan Niinijoella Viihdekeskus Wanha Kanala | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Aluksi oli  runsaan 6000 kanan kaksi kanalaa, nyt toinen entinen kanalarakennus on muuntunut 120-paikkaiseksi tunnelmalliseksi, hieman lappilaisuuttakin henkiväksi, juhlasali ”Wanhaksi Kanalaksi”. On myös kotileipomo, ihana tilapuoti ja tottakai  pitopalvelu.

Vuosien myötä syntyi majoitusta, laavu, terasseja ja vielä on sen verran kanoja, että kananmunia saa suoramyynnistä. On syntynyt myös gluteeniton leivontaseos -sarja, joilla on hauskoja nimiä kuten Pääkanan paremmat pullat -kuiva-aineseos

− Olemme saaneet viime vuonna Keliakialiiton myöntämän Gluteenittoman palvelun merkin, joita on myönnetty vain kahdellekymmenelle yritykselle Suomessa, kertoo Jaana Pirttisalo-Mäkelä.

Sokerina pohjalla viimeisimpänä ja ehkä kaikkein uhkarohkeimpana, on tilalla nyt myös uusi, yli 800-paikkainen Kuiwuri-Sali. Sali on toteutettu entiseen kuivurirakennukseen entisöiden ja uudisrakentaen. Konsertit, tanssit, pienmessut, taidenäyttelyt, erilaiset juhlat – melkein mitä vaan voidaan toteuttaa; vain taivas on rajana.

Tervetuloa laulamaan

Tänä kesänä käynnistyy Wanha Kanalassa uusi formaatti ”Lauletaan Yhdessä Pientä Unelmaa”. Tätä yhteislaulumallia  Suomessa on niin odotettu ja kaivattu – nyt Suomeen saadaan omanlainen, mutta kuitenkin vähän samanlainen kuin naapurimaan ”All sång på Skanssen”. Charles Plogman on työparina, ja toimii illoissa juontajana, laulaa ja laulattaa.

Aiheeseen liittyviä juttuja