Forssan Suvi-ilta taas viikkoa ennen juhannusta

Forssan Suvi-ilta juostaan ja pyöräillään 15.-16.6.24 – nyt jo 31. kerran. Lauantaina 15.6. puoliltapäivin juostaan, hölkätään ja kävellään ”kaupunkivitonen” läpi torin ja kaupungin puistojen. Vitosen menoa vauhdittaa ja toriyleisöä viihdyttää Happy Groove paviljonkikeikallaan.

Forssan Suvi-ilta taas viikkoa ennen juhannusta | Kotiseutu | Kotiseutulainen

Kaupunkivitosen yhteydessä järjestetään Suvi-illan Junnuhaaste paikallisille urheiluseuroille. Tavoitteena on saada mahdollisimman monen paikallisen seuran nuoret urheilijat taustajoukkoineen mukaan. Forssan Suvi-ilta kumppaneineen arpoo stipendin kaikkien Junnuhaasteeseen osallistuneiden seurojen kesken. Stipendin arvo on 2 euroa per vitosella maaliin tullut. Näin ollen jokainen Suvi-illan vitosen osallistuja on mukana tukemassa paikallista junioriurheilua.

Hieman myöhemmin suvi-iltapäivällä starttaavat kymppi, puolimaraton, maraton ja neliosuuksinen maratonviesti. Näiden matkojen reitit suuntaavat perinteisesti kaupungin läpi kohti Tammelaa ja takaisin. Kaikkien juoksujen, myös vitosen, lähdöt ovat Urheilukentänkadulta ja maali urheilukentällä.

Lauantai-iltapäivän viimeisenä lähtönä starttaa ”Kuuman klassikko”, 35 kilometrin pyöräily reitillä Tampereentie – Matkuntie – Kuumantie – Kalsuntie – Forssa. Pyöräilyn lähtö on niin ikään Urheilukentänkadulta. 

Sunnuntaina 16.6. aamupäivällä klo 10.00 lähtee liikkeelle pyöräilyn ”Suvi-illan satanen”, 97 km. Lähtö on Urheilukentänkadulta suuntana Tampereentie, josta Hakolahden- ja Välkkilän- ja Pirttikoskentietä kohti Lautaporrasta, Teuroa ja Susikkaan kylän kautta takaisin Lautaportaaseen, josta Saviniemen risteykseen ja kohti Forssaa. 

Forssan Suvi-illasta löytyy siis matkoja jalan tai pyörillä liikkuen kilpaurheilijasta kävelijään. Liikunnan jälkeistä hyvää oloa on vaikea sanoittaa ja kuntoilutapahtumaan osallistuminen vielä moninkertaistaa elämyksen. Forssan Suvi-ilta – parasta sinulle!

Aiheeseen liittyviä juttuja