Nonstop koulutusta maatalousalalle

Hämeen ammatti-instituutin toimipisteessä, Mustialassa, käy kiva säpinä. Maatalousalan opiskelijat ovat päässeet käytännön töihin eli traktorin rattiin. Käytännön työn tekeminen onkin opiskeluajan parasta antia tuleville ammattilaisille. Haluaisitko sinäkin töihin maatalousalalle? Nonstop-koulutus on alkamassa loka-marraskuussa.

Nonstop koulutusta maatalousalalle | Opiskelu | Kotiseutulainen

Tilalle töihin -hanke tarjoaa vaihtoehtoisen tavan päästä nopeasti maatilayritykseen töihin ja lisätä valmiuksia alalla työskentelyyn. Kurssit sopivat osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleville, eläkkeellä tai vanhempainvapaalla oleville, maahanmuuttajataustaisille henkilöille jne. Kurssien jälkeen on tavoitteena työllistyä tai jatkaa tutkintoon johtavia ammatillisia opintoja.

Koulutussisältö on suunniteltu kompakteiksi lyhytkursseiksi aihepiirien koskiessa mm. työkoneiden käyttämistä, tuotantoeläinten parissa työskentelyä, maatilalla toimimisen työkulttuuria sekä työ- ja elintarviketurvallisuutta. Nonstop-periaatteella toteutettavat ensimmäiset kurssit pidetään viikoilla 44 ja 45 Mustialassa, Tammelassa. Mustialassa on opiskelija-asuntola. Jokaiselle hakijalle räätälöidään omannäköinen kokonaisuus kiinnostuksen ja osaamistarpeen mukaan.

Maatalousalaan ja Mustialan toimintaan on mahdollista päästä tutustumaan paikan päälle ennen koulutukseen hakeutumista. Vierailulle voi tulla pienellä porukalla tai isommankin ryhmän kanssa. Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilan lisäksi oppimisympäristönä toimii eri puolella Suomea olevia maatilayrityksiä. Oman maatilayrityksensä voi ilmoittaa vielä mukaan työharjoittelutilaksi. Yhteyshenkilönä toimii Hämeen ammatti-instituutin projektityöntekijä Sari Hattula (sari.hattula@hami.fi ja puh. +358504069296).
Tilalle töihin -hanketta rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Aiheeseen liittyviä juttuja