Forssan museon lokakuu

Kun kaikki kasvit lakastuu  Näyttelyn teokset ovat installaatioita, jotka koostuvat maalauksista ja veistoksista, jotka näkyvät…

Forssan museon lokakuu | Tapahtumat ja tekeminen | Kotiseutulainen

Kun kaikki kasvit lakastuu 

Näyttelyn teokset ovat installaatioita, jotka koostuvat maalauksista ja veistoksista, jotka näkyvät tilassa lomittain. Isot kartongille tehdyt maisemalliset maalaukset muodostavat symbolisen tapahtumapaikan paperisavimassasta tehdyille veistoksille. 

Galleria Moletin rouheat tiiliseinät yhdistettynä alueen historiaan ovat toimineet yhtenä innoittajana koota juuri tähän tilaan näyttelykokonaisuus, jossa yhdistyy sekä kuosimainen tyylini maalata, sekä siloinen paperisaven muoto. Olen muuttanut usein tietokoneella tehdyn symmetrisen peilausefektin käsityöksi ja tutkinut miten matemaattinen tapa rakentaa kuvaa muuntuu lopulta maalaukseksi, kertoo taitelija Veera Inkeri.

− Idea tähän näyttelyyn on syntynyt hallinnan tunteen tai sen menettämisen kuvaamisesta. Lähtökohtanani on ollut henkilökohtainen kokemukseni luopumisesta, sekä yleisellä tasolla ihmisen olemus osana luonnon kiertokulkua. Symmetristen maalausten tekeminen on osaltaan ollut keino keskittyä hallitsemaan myös maalausta.

Kun kaikki kasvit lakastuu kertoo ihmisestä täydellisen epätäydellisenä peilaten omaa kuvaansa suhteessa luonnon monimuotoisuuteen tai karuuteen. 

Galleria Moletti, Forssan museo. 8.10 asti.

Pia Männikkö: teipein, puikoin

Pia Männikön työskentelyn lähtökohta on usein ihmiskehon liike ja ulottuvuudet. Luonnon ja fysiikan ilmiöt sekä niiden vaihtelevat mittakaavat inspiroivat häntä. Männikkö pyrkii rakentamaan teoksia ja tilanteita, jotka kutkuttelevat katsojan aisteja ja saavat havainnoimaan ympäristöä totutusta poikkeavalla tavalla sekä huomaamaan arkiympäristön pieniäkin ihmeitä.

Teipein, puikoin -näyttelyn teoksissa arkipäiväiset, tutut materiaalit kuten maalarinteippi ja valmisvaatteet taipuvat uusiin orgaanisiin muotoihin, joiden kaltaisia voisi löytyä vaikkapa syvänmeren tutkimattomalta pohjalta tai mikroskoopin linssin alta.

Pia Männikkö on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka töitä  löytyy mm. Kiasman ja Valtion taidemuseon kokoelmista. Männikön kuvataidetta on ollut esillä mm. Mäntän kuvataideviikoilla, Nordic Contemporary Galleriassa Pariisissa ja Armory Galleryssa Sydneyssa sekä lukuisissa muissa näyttelyissä.

10.10.-5.11.2023

Pia Männikkö: Tulivuori. Yksityiskohta teoksesta.

Kuosit ilman rajoja 27.lokakuuta

Forssan museon tekstiiliseminaari “Kuosit ilman rajoja” järjestetään 27.10. klo 11- 15.30. 

Ympäri maailmaa pidettävät seminaariesitykset välitetään verkon välityksellä. Voit seurata seminaaria paikan päällä muiden lähiosallistujien kanssa tai seurata striimiä verkossa.

Seminaarin teemana on tarkastella tekstiilejä, jotka ylittävät

ajan ja kulttuurin rajoja. Keskiössä ovat kuosit, joihin lainataan aiheita tai ideoita toisesta kulttuurista tai aikakaudesta, tai jotka leviävät kulttuurivaihdon sivuvirtana. Tai jotka on kolonisoitu alkuperäisestä ympäristöstään uuteen käyttöön. Seminaarin kieli on englanti. Ilmoittautumislinkki Forssan museon sivuilla

Lokakuun yleisöopastukset

  • 5.10. klo 13 Kuosikeskuksen yleisöopastus
  • 12.10. klo 13 Kirjavan kankaan kaupunki -näyttelyn yleisöopastus, Forssan museo
  • 15.10. klo 13 Kuosikeskuksen yleisöopastus syyslomalla!
  • 19.10. ko 13 Kuosikeskuksen yleisöopastus syyslomalla!
  • 20.10 . klo 13 Lastenopastus Kirjavan kankaan kaupunkiin – syyslomaohjelmaa!
  • 22.10 . klo 13 Kuosikeskuksen yleisöopastus syyslomalla!
  • 26.10. klo 13 Kirjavan kankaan kaupunki -näyttelyn yleisöopastus, Forssan museo.

Syyslomaviikolla 14.-22.10. 2023

Syyslomaviikolla 14.-22.10 Forssan museossa ja Kuosikeskuksessa on vaihtuvaa ohjelmaa kaikenikäisille!  Kuosikeskus on poikkeuksellisesti avoinna arkipäivien viikonloppuina 14.-15.10 ja 21.-22.10.

Tiistaista suunnuntaihin:

Forssan museossa Aikamatka -rastisuunnistus

Kuosikeskuksessa Kuosibingo ja kuosirasti

Tiistai 17.10.

Valokuvasuunnistus Kehräämöllä – hae ohjeet ja suunnistuskuvat Forssan museolta!

Keskiviikko 18.10.

Kuosikas värityspiste Forssan museossa ja Kuosikeskuksessa

Torstai 19.10.

Yleisöopastus Kuosikeskuksessa klo 13

Perjantai 20.10.

Lastenopastus Kirjavan kankaan kaupunkiin klo 13

Lauantai 21.10.

Kuosikasta askartelu Forssan museossa, Kuosikeskuksessa värityskuvia!

Sunnuntai 15.10. ja sunnuntai 22.10.

Kuosikeskuksen opastus klo 13.

Museon pääsylippu/Museokortti

Aiheeseen liittyviä juttuja