Kädet savessa ammattiin vai Väylän kautta ammattikorkeakouluun?

Hämeen ammatti-instituutti on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, josta valmistuu osaajia metsiin, meijereihin, maatiloille sekä liha-, puutarha- ja viheralalle. Väylä-opinnot ovat tarkoitettu niille, jotka haluavat jatkaa nopeutetusti ammattikorkeakouluun.

person holding brown and black frog

Hämeen ammatti-instituutti täytti syksyllä 25 vuotta, mutta HAMIn juuret ovat paljon syvemmällä historiassa. 1840–50-luvuilla perustettiin maineikkaat Mustialan maatalousoppilaitos ja Evon metsäoppilaitos. Lepaan puutarhaoppilaitos perustettiin 1920-luvulla. Kulttuurihistorialliset kohteet ovat edelleen hyvässä kunnossa ja toimivat Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin opiskelijoiden käytännönläheisinä oppimisympäristöinä. Oppilaitokset muodostavatkin Suomen johtavan luonnonvara-alan koulutuskokonaisuuden toiselta asteelta ammattikorkeakouluun ja aina tutkimusyksiköihin saakka.

HAMIn opiskelijoista yli puolet on aikuisopiskelijoita. Opiskelijoilla on mahdollisuustoteuttaa opintojaan yksilöllisesti oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Opintoja voi suorittaa joustavasti ainutlaatuisissa oppimisympäristöissämme sekä työpaikoilla. Opinnoissa on tarjolla lähi-, monimuoto- ja verkkototeutuksia.

HAMK ja HAMI toimivat rinta rinnan samoilla kampuksilla, hyödyntäen yhteisiä oppimisympäristöjä. Läheisestä yhteistyöstä on hyötyä opiskelijalle, sillä Hämeen ammatti-instituutin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Väylä-opintoja ammattikorkeakoulun puolella 30 osaamispisteen laajuisesti. Väyläopintojen kautta opiskelija voi jatkaa suoraan ammattikorkeakoulun puolella ilman erillistä pääsykoetta.Väylän kautta jatkotutkinnon suorittaminen nopeutuu huomattavasti. Yhteishaku on käynnissä. Hae nyt!

Tutustu lisää: Hämeen ammatti-instituutti: www.hami.fi

Mustialassa avoimien ovien päivä 17.3.2022 klo 10-14! Luvassa tutustumista opiskeluun, Mustialan opetusnavettaan ja työkoneisiin, makkaraa ja talutus-ratsastusta. Menossa mukana myös yrityksiä, kuten Lantmännen Agro, NHK, Hankkija, Tuottajain Maito, Osuuspankki, TumeAgri, Wikli Group, ja monia muita!

Mustialantie 105, 31310 Mustiala

Lisätietoja: katri.virtanen@hami.fi

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Aiheeseen liittyviä juttuja