Tuplasti ja turvallisesti oppilaitosvierailuja yseille

Kiinnostaisiko opiskelu Forssan ammatti-instituutissa tai Hämeen ammatti-instituutin Mustialan yksikössä? koronakevään aikana ei avoimia ovia järjeställä, mutta tilalle on suunniteltu pienryhmille ja yksittäisille henkilöille oppilaitosvierailuja.

Tuplasti ja turvallisesti oppilaitosvierailuja yseille | Opiskelu | Kotiseutulainen

Failta liiketoiminnan Prome-opiskelijoita, sekä ohjauksessa mukana Salla Koivisto, (kelt.paita), Jaana Jussila, (pun.paita) Marketta Inna, (must. paita), opiskelijoiden kanssa istumassa pöydän ympärillä opinto-ohjaaja Kirsi Joronen.

Yläasteiden opinto-ohjaajat ja koulujen edustajat voivat varata bussikuljetuksen pienryhmälle. Myös yksittäisten opiskelusta kiinnostuneiden vierailuja otetaan vastaan. Vierailut toteutetaan ensimmäistä kertaa kahden oppilaitoksen yhteistyön voimin. Järjestelyissä ovat olleet Forssan ammatti-instituutin merkonomit ja Mustialan maaseutuyrittäjä -opiskelijat.  

Ensimmäinen onnistui hienosti

Keskiviikkona 17.2 noudettiin ensimmäiset ryhmät mm. Humppilasta, Halikosta ja Somerolta. Osa kiinnostuneista saapui talon pikkubusseilla ja osa omalla henkilöautolla. 

Prome- opiskelijat ja opinto-ohjaaja Kirsi Joronen johdattivat ryhmiä Failla vierailijoiden kiinnostuksen kohteiden mukaan. Mustialassa kierroksia toteuttivat opiskelijoiden lisäksi ohjaajana toimiva Tarja Touru. Ensimmäisiä vierailijoita kiinnosti FAI:lla erityisesti rakennusala, soteala ja liiketoiminta sekä asuntolamahdollisuus ja hyvä ruokala. Mustialassa kiinnostivat navetta, konehallit ja opiskelijoiden asuntolatilat.

− Näin poikkeusaikaan on oppilaitoksiin tutustuminen mahdollista verkossa, mutta tällä tempauksella haluttiin toteuttaa myös käytännön vierailuja. Keskiviikon kävijäkyselyn mukaan osallistujat ovat todella tyytyväisiä, että pääsivät paikan päälle tutustumaan, lehtori Marketta Inna kertoo.

Vaikuttavaa yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kesken.

Alun perin FAI:n Projekti -merkonomiopiskelijat (Prome) ja Mustialan maatalousalan opiskelijat suunnittelivat avoimia ovia helmikuulle 2021.

− Olisi ollut hienoa esitellä luontoa, maataloutta ja liiketoimintaa saman sateenvarjon alla opiskelijoiden kanssa. Korona muutti suunnitelmat, mutta nyt ollaan kuitenkin iloisia, että päästiin järjestämään turvallisia pienryhmätoteutuksia, tuumailee Marketta Inna.

Opiskelijat esittelevät

Liiketoiminnan Prome-opiskelijat ovat ottaneet vahvasti roolia tapahtuman suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta. Logistiikka-alalta löytyi myös innokkaita vierailijoiden kuljettajia. Yhteissuunnittelua on tehty FAI:n ja Mustialan kesken Teams-palavereissa. 

− Intoa on ollut sekä opiskelijoilla, opinto-ohjaajilla, että opettajilla. Mahtavaa tehdä näkyvää ja vaikuttavaa yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kesken! 

Merkonomiopiskelijat lähtivät soittamaan yläkoulujen opinto-ohjaajille helmikuun alussa. Ideana oli saada opot tietoiseksi turvallisista pienryhmävierailuista. Prome -opiskelijat ja osuuskunta Loimi-Akselin opiskelijat suunnittelivat myös vierailujen ohjelmaa ja ruoka- sekä välipalatarjoiluja ammatillisen ohjaajan Salla Koiviston kanssa.

Varaa paikkasi

Seuraavia vierailuhetkiä järjestetään 24.2, 10.3 ja 17.3. Vapaita paikkoja voi kysyä Salla Koivistolta: salla.koivisto@lhkk.fi tai Tarja Tourulta: tarja.touru@hamk.fi. Heiltä voi myös varata oman tutustumisajan Mustialaan Tammelaan tai FAI:lle Forssaan.

Aiheeseen liittyviä juttuja