Kiinnostaako puutarhaopinnot, viinin valmistus tai panimon pyörittäminen?

Syyhyääkö sormesi keväällä ja odotat malttamattomana, että saat aloittaa kevätpuuhasi puutarhassa? Vai oletko miettinyt viinitilan tai panimon pyörittämistä? Nyt on mahdollisuus hakeutua opintoihin Hämeen ammatti-instituuttiin ja toteuttaa unelmasi Lepaan upeassa kulttuurimiljöössä.

Kiinnostaako puutarhaopinnot, viinin valmistus tai panimon pyörittäminen? | Opiskelu | Kotiseutulainen

Lepaalla, Hattulassa, on Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin yksikkö, jossa on palkittu puistoalue, viinitila ja golfkenttä. Hoidettuja puistoalueita on peräti 20 hehtaaria. Kampukselle myönnettiin ensimmäisenä Suomessa kansainvälinen Green Flag Award -tunnustus viheralueiden laadusta vuonna 2016. Huomionosoitus kertoo puiston merkittävyydestä, kulttuurihistorian säilyttämisestä sekä käyttäjien ja vierailijoiden huomioimisesta. Lepaan puutarha-alan opiskelijat pitävät hyvää huolta upeasta kulttuuriympäristöstä.

Kiinnostaako puutarhaopinnot, viinin valmistus tai panimon pyörittäminen? | Opiskelu | Kotiseutulainen

Jos haluat opiskella Lepaan kauniissa ympäristössä, niin siihen on nyt mahdollisuus puutarhurin sekä alkoholijuomien valmistuksen koulutuksissa. Puutarhuriksi mielivä on kiinnostunut vihannesten, hedelmien, marjojen tai koristekasvienkasvattamisesta. Opintoihin voi valita esimerkiksi kasviryhmän tuottamista, taimitarhaviljelyä tai luonnonmukaista viljelyä. Käytännön harjoitukset tapahtuvat oppilaitoksen omassa kasvihuoneessa ja avomaaviljelmillä sekä yrityksissä. Puutarhurin opinnot voi suorittaa monimuotona tai päivätoteutuksessa. 

Alkoholijuomien valmistus liittyy elintarvikejalostuksen ammattitutkintoon. Tilaviini- ja pienpanimokoulutusta on järjestetty Hämeen ammatti-instituutissa jo lähes 20 vuotta. Valmistuttuasi olet kotimaisten alkoholijuomien tuotantoon erikoistunut osaaja, joka toimii itsenäisenä yrittäjänä tai viinitilan tai panimon työntekijänä. Osaat valmistaa tilaviinejä, siidereitä, liköörejä, tisleitä tai pienpanimotuotteita. Opetus on monimuotoista ja se koostuu koulutusjaksoista (2-5 pvä/kk) Lepaan viinitilalla, etäopiskelusta verkossa, opintoretkistä ja yritysvierailuista.

Kiinnostaako puutarhaopinnot, viinin valmistus tai panimon pyörittäminen? | Opiskelu | Kotiseutulainen

Katso myös muut Hämeen ammatti-instituutin koulutusmahdollisuudet netistä. HAMIsta valmistuu ammattilaisia metsiin, meijereihin, maatiloille, liha-, puutarha- ja viheralalle. HAMIsta löytyy myös liikenneopettajuuden, johtamisen ja esimiestyön, mehiläistarhauksen, alkoholijuomien valmistuksen sekä golfkenttien hoitamisen koulutukset. Lue lisää www.hami.fi.

Teksti Kirsi Sippola, kuva Minna Leino (Hämeen ammatti-instituutti)

Aiheeseen liittyviä juttuja