Munaako Herra Ministeri

Elinkeinoministeri Viljasen poliittinen ura on vaakalaudalla! Grahn-Laasonen mainitaan samassa yhteydessä Paavo Väyrysen kanssa!

Munaako Herra Ministeri | Kulttuuri | Kotiseutulainen

Sellaistakin Forssassa sattuu, että elinkeinoministerin syrjähypystä tulee draamaa, ellei suorastaan farssia.

Teatterilla treenataan nimittäin esityskuntoon Ray Cooneyn menestysfarssia ”Munaako Herra Ministeri”. Ja siinäpä onkin monenlaisia käänteitä.

Salapoliisi on pantu tutkimaan ministerin toimia. Ministerillä saattaa olla salasuhde. Ja vielä oppositiopuolueen eduskuntaryhmän sihteerin kanssa! Ministerin erityisavustaja taas on kenties liiankin läheisissä väleissä ministerin vaimon kanssa. Ja nyt sitten vielä sekin, että Orpo odottaa ministeriä ministeriaitioon juuri tilanteen laukeamisen hetkellä. Kaiken keskellä häärii salaperäinen Paavo Väyrynen. Hän kuulee kaiken. Hän osaa enemmän kuin kukaan muu tässä leikissä. Elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka-Pekka Petäjä on puun ja kuoren välissä. Lopulta Petäjä oppii pelin koodiston ja auttaa ministeriään keinoin, joita kukaan ei olisi voinut ennustaa.

Forssassa lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt ohjaaja Valtteri Tuominen haluaa tarjota entisen kotikaupunkinsa väelle tämän maailmanluokan farssin kaikilla kotimaisilla ja paikallisilla lisillä höystettynä. Pentti Järvisen suomennos, jota käytettiin sekä Helsingin Kaupunginteatterissa että Tampereen Työväen Teatterissa, on kokenut aikakauden vaihtumisen. Niinpä teksti on siirretty nykyaikaan juuri tässä Forssan Teatterin teoksessa.

Ken kaipaa valoa ja iloa alkavaan pimeään vuodenaikaan, tulkoon viihtymään iloiseen teatteriesitykseen Forssan Teatteriin!

Aiheeseen liittyviä juttuja