Hakkapeliittojen ilta Tammelassa

Hakkapeliittojen iltaa vietetään 20.4. Tammelan kunnantalolla. Ilta aloitetaan klo 17.30 Tammelan Nuorisoseura Aura ry:n tarjoamilla kahveilla. 18:00 KM Pekka Laatu pitää luennon ”Kustaa II Aadolf ja hänen Hakkapeliittansa” ja klo 19:00 alkaa konsertti ”Rocasahurit 1600-luwulla”

tilt selective photograph of music notes

Mitä 1600-luvulla soitettiin Itämeren ympäristössä? Se selviää tässä konsertissa! Teemme tutkimusretken 1600-luvun sävelmaailmaan: kirkkoihin, hoveihin ja savupirtteihin.

Ohjelmassa on mm. teinien ja apupappien lauluja Piae Cantiones -kokoelmasta (1582/1625) ja Porin triviaalikoulun nuottikirjasta, Maskun Hemmingin suomennoksia latinankielisistä lauluista, Tallinnassa vaikuttaneen Johann Valentin Mederin Chaconne ja reipasta urkumusiikkia vähän kauempaa. Kansan pariin päästään itämerensuomalaisten runolaulun myötä. Konsertissa myös esitellään 1600-luvulla muodissa olleita soittimia.

Itämeren alueen musiikkia hakkapeliittojen ajoilta esittävät tammelalaiset Sanna ja Kalle Mansikkaniemi ystävineen eli 1600-luvulle eksyneet Rocasahurit. Raido Lill on kotoisin Virosta ja on myös Rokasahurien vakiojäseniä. Urkutaiteilija Kaisa Suutela-Kuisma tulee Tammelan naapurista Somerolta ja Sami Sahramies vaikuttaa pääkaupunkiseudulla.

Kaisa Suutela-´Kuisma laulu, urut, nyckelharpa, Sanna Mansikkaniemi laulu, barokkiviulu, kannel, Raido Lill laulu, barokkiviulu, kannel, kontrabasso, Sami Sahramies laulu, teorbi

Kalle Mansikkaniemi barokkiviulu, lyömäsoittimet

Luennolle ja konserttiin on vapaa pääsy, 

konsertin käsiohjelma 10 €

Aiheeseen liittyviä juttuja