”Mä näen ja kuulen sut” 

Monitaiteellinen Valonkulkijat-produktio antaa äänen nuorille. Tanssista, draamasta, liikkuvasta kuvasta ja musiikista ilmaisuvoimansa ammentava näytelmä osoittaa, että vaikeistakin ongelmista voi päästä yli tukeutumalla muihin ja uskomalla itseensä.

a couple of people that are dancing on a stage

Jokainen nuori on arvokas ja kelpaa omana itsenään. Nuorten elämästä välähdyksiä tarjoava Valonkulkijat kuitenkin osoittaa, miten vaikeaa oman paikan ja hyväksynnän löytäminen voi nykymaailmassa olla. Lukiolaisten arki, sosiaalinen media, ystävyyssuhteet, ihastukset, harrastukset ja vaihto-opiskelu näytetään Valonkulkijoissa raikkaassa mutta tunteita herättävässä valossa.

Mitä tapahtuu, kun Moona sekoilee humalassa saadakseen muusikko Jussin huomion? Millaista kädenvääntöä bändin sisällä käydään ja pääseekö Eetu mukaan porukkaan? Entä millaisen matkan Pinja kulkee ihastuttuaan sosiaalisessa mediassa hahmoon, joka onkin tekoälyllä luotu?

Monitaiteellinen Valonkulkijat-esitys saa ensi-iltansa Loimaan teatterissa 16. maaliskuuta 2024. Työryhmän osallistujat on koottu yläkouluikäisistä ja toisen asteen opiskelijoista, joista osa on rohkaistunut ensi kertaa mukaan teatteriproduktioon. Työryhmää ovat eri vaiheissa luotsanneet Loimaalta ponnistaneet taidealan ammattilaiset musiikin tuottajasta teatterin tekijöihin ja miekkatanssin ohjaajaan.

Työryhmän vetäjänä toimii Hannele Wilén. Työryhmän nuoret ovat oppineet matkan varrella paljon paitsi taiteen tekemisestä myös tunteista, elämänarvoista ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Valonkulkijoiden sanomaa nuoret kuvaavat tärkeäksi sekä nuorille että vanhemmille. Siksi puhuttelevaa ja paikka paikoin rankkaakin esitystä suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille.

Näytelmän ohjauksesta vastaavat Kati Seppälä, Mekku Mutala, Sini Lindholm ja Hannele Wilén. Käsikirjoitus pohjautuu kyselyyn, joka toteutettiin Loimaan yläkouluissa, lukiossa ja ammattioppilaitoksessa keväällä 2023. Projektin nuoret ovat olleet vahvasti mukana luomassa hahmoja ja työstämässä käsikirjoitusta.

Esitystä varten on yhdessä sävelletty ja äänitetty musiikkia. Levytyssessiot ovat rohkaisseet nuoria tuottamaan omaa musiikkia ja opettaneet niksejä, joilla jokainen voi äänittää omia biisejä.

VALONKULKIJAT

Loimaan teatterissa (Juvantie 11, 32200 Loimaa). 

Esitykset, ke 20.3. klo 19, to 21.3. klo 19,
la 23.3. klo 15 ja su 24.3. klo 15.

Valonkulkijat-projektia ovat tukeneet Loimaan seudun teatteriyhdistys, Loivari ry, Loimaan kaupunki, Novida Loimaan ammattiopisto ja lukio, Lions Club Loimaa, Lions Club Tähkä, OP Lounais-Suomi ja Loimaan Keilahalli.

Aiheeseen liittyviä juttuja