Nauti Forssan seudun kesästä liikkuen

Kesällä on ihana liikkua luonnossa ja nauttia kesän väreistä ja tuoksuista.

Nauti Forssan seudun kesästä liikkuen | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Kävelylenkit sauvoilla tai ilman kannattaa siirtää tutuilta poluilta kuntoradoille, kansanpuistoihin ja metsien poluille. Epätasaisessa maastossa liikkuminen lisää kestävyyskunnon lisäksi tasapainoa. Myös esteettömiä reittejä löytyy esim. Liesjärven peukaloisen reitiltä ja Torronsuolta, joissa kulkeminen vaunuilla tai pyörätuolilla onnistuu. Mukaan kannattaa varata juomaa ja eväitä. Miksei myös kiikari.

Työmatkapyöräily on merkittävä ja helppo panostus kestävään kehitykseen. Viime vuonna ilmestyneen liikuntapoliittisen ohjelman yksi kuntalaistoiveista oli pyöräilyreitistöt. Liikuntapalveluiden nettisivuille on tulossa kesäkuussa Laakson Kirsin ja Kimmon suunnittelemia reittejä ja muutkin voivat mielellään suosikkireittejään vinkata.

Kesäkuussa on  laitettu myös #pyöräileForssa100 -kampanja käyntiin. Heinäkuun loppuun asti kestävässä kampanjassa haastetaan kuntalaisia keräämään pyöräillen 100 ajokilometriä. Kampanjaan osallistumalla voi voittaa itselleen lahjakortin tai tuotepalkintoja. Kampanjan tarkemmat tiedot löytyy kaupungin nettisivuille. 

Mäkilammin uimaranta on laitettu hienoon kuntoon. Uimisen ja avovesijuoksun lisäksi alueella on ulkoilureittejä ja upea Hunnari frisbeegolfrata, jossa luonto on hyvin moninaista. Linikkalanlammilla voi ennen uimista treenata ulkokuntoilulaitteilla, pelata rantalentopalloa tai kävellä ja juosta kuntorappusia. Hienoa että kuntorappuset saadaan kuntalaisten toiveesta korjattua tänä vuonna. Lamminrannan alueella sijaitsee myös urheilukenttä, ilmaiset koripallo- ja tenniskentät, ulkokuntoilualue sekä Alkupadelin padelkentät.

Frisbeegolf on noussut monen nuoren kesän ykköslajiksi. Talsoilan ja Viksbergin puistokentillä riittää vipinää koko kesän. Fribaspiritit innostaa uusia nuoria ja naisia lajin pariin sekä kokeilemaan myös kisaamista. Viikkokisat seudulla ovat olleet suosittuja jo vuosia.

Kesän uutuutena Forssan liikuntapalvelut järjestää Kuhalan keinonurmella höntsäjalista perjantaisin klo 17-19, 4.8. asti. Tule paikalle pelaamaan jalkapalloa tai vain potkimaan. Vuoro on kaikille avoin ja ilmainen. Paikalla ovat kesätyöntekijämme Adam ja Luka

Kesäkuussa on jatkunut myös suosittu 6-13-vuotiaiden sporttikerho urheilukentällä. Kesätyöntekijät järjestävät mukavaa liikkumista, myös lasten toiveita kuullaan.

Osa ihmisistä nauttii liikkumisesta yksin mutta suuri osa kaipaa siihen seuraa. Ota kesän ulkoiluihin mukaasi ystävä, perheenjäsen tai iäkäs naapuri, joka yksin ei enää uskalla pihalle lähteä. Ryhmäliikunnan harrastajille on kesällä myös liikuntaryhmiä tarjolla niin ulkona kuin sisällä. 

Lisätietoja kesän tapahtumista tai liikuntapaikoista löydät www.forssa.fi/liikunta tai facebookista forssaliikuntapalvelut 

Liikunnallista kesää toivottaen

Pauliina Jolanki

liikuntasihteeri, Forssan kaupunki

Aiheeseen liittyviä juttuja