Pudotuspelihuuma pyörii Loimaalla Hurrikaanin tyyliin

Lähes koko Loimaa elää ja hengittää tällä hetkellä lentopalloa. Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit ovat varma
kevään merkki Loimaalla. Hurrikaani- Loimaa on tälläkin kaudella pelannut itsensä mitalipeleihin, vieläpä runkosarjan
voittajana. Runkosarjan voitto varmistui muutamaa kierrosta ennen runkosarjan loppua ja käynnissä oleviin pudotus-
peleihin loimaalaisjoukkue on lähtenyt yhtenä suurimpana mestarisuosikkina. Mestarisuosikin viittaa on aseteltu Hurrikaanin niskaan pitkin kautta, mutta runkosarjan voitto sinetöi suosikin aseman.

Pudotuspelihuuma pyörii Loimaalla Hurrikaanin tyyliin | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Puolivälierissä Hurrikaani kohtasi runkosarjan kahdeksannen TUTO Volleyn, jonka päävalmentajana toimii viime kevään loimaalaisia valmentanut Jani Niskakangas. Niskakankaan ja TUTO Volleyn kiitokseksi on sanottava, että se teki puolivälieräsarjasta mielenkiintoisen. Runkosarjan voittaja joutui turkulaisten kanssa yllättävän tiukoille, ottelusarja ratkesi vasta viimeisessä viidennessä pelissä Loimaalla. 

Välieräsarja runkosarjan neljänneksi sijoittunutta ja kauden aikana Suomen cupin voittanutta Savo Volleyta vastaan oli ottelusarjana erilainen, kuin puolivälieräsarja. Nyt vastakkain oli kaksi kovaa lentopalloa pelaavaa joukkuetta. Molempien joukkueiden pelitapa nojasi vahvaan syöttö- ja hyökkäyspelaamiseen. Loimaalaisten ensimmäinen vierasmatka Kuopioon ei tuottanut tulosta, mutta toisella kerralla joukkue kairasi vierasvoiton, mikä johdatti Hurrikaanin finaaleihin. Kahden ensimmäisen pudotuspelikierroksen aikana Hurrikaanilla oli suuria vaikeuksia vieraspelaamisen kanssa. Se oli yllättävää, sillä joukkue oli runkosarjassa liigan vahvin vierasjoukkue. 

Finaalisarja Akaa-Volleyta vastaan on monelle lentopallofanille unelmien täyttymys. Kuusi edellistä Suomen Mestaruutta voittanut Valepa Sastamala tippui jatkosta juuri akaalaisille. Hurrikaani – Akaa-Volley -finaalipari tietää myös sitä, että Mestaruusliiga saa uuden Suomen Mestarin. Akaa-Volley pääsi viime vuonna historiassaan ensimmäistä kertaa finaaleihin, mutta sillä kertaa Valepa Sastamala oli vielä vahvempi. Loimaalaiset ovat olleet finaaleissa häviävänä osapuolena viidesti. Edellisen kerran Hurrikaani on ollut tavoittelemassa kultamitalia kaudella 2017-2018.

Finaalipari on monellakin tapaa herkullinen. Voidaan puhua 9- tien derbysta. Pelipaikkojen välimatka on noin 70 kilometriä, joten odotettavissa on faniryhmien vaellus ysitietä pitkin Loimaalta Akaaseen ja päinvastoin. Molemmat seurat ovat myös rakentaneet seurakulttuuria rauhassa, pikkuhiljaa höntyilemättä. Akaan päävalmentajana toimii tuore maajoukkueen päävalmentaja Olli Kunnari, jonka pelaajaura on tämän valtakunnan vaikuttavin. Hurrikaanin Olli Kuoksa saapui seuraan viime keväänä ja on lyhyessä ajassa luonut loimaalaisille uuden pelitavan. Hurrikaanin joukkue koki myös viime keväänä rajun muodonmuutoksen, kun edelliskauden joukkueesta jatkoi vain kolme pelaajaa. Näistä näkyvin on passari ja joukkueen kapteeni Santeri Välimaa. Finaalisarjassa on vastakkain kaksi nuorta passaria: Välimaa ja Ilja Ivanov. Passarien rooli tulee korostumaan, mitä pidemmälle finaalisarja etenee. Kummallakin joukkueella on asettaa kentälle melkoinen hyökkäysarsenaali, joten paljon riippuu passarista, miten hyökkäyspeli saadaan toimimaan. 

Hurrikaanilla on ottelusarjaan pieni etu. Se saa aloittaa finaalisarjan kotona. Tällä kaudella loimaalaiset eivät ole hävinneet yhtään kotipeliä pudotuspelikevään aikana. 

Yksi asia tämän kevään finaalisarjoissa on varma. Se, että tässä ottelusarjassa suomalainen lentopallo voittaa.

Valtteri Arra

Aiheeseen liittyviä juttuja