Liigapelaajat jakoivat oppejaan junnuille

−Tulin toista kertaa leirille, jotta oppisin enemmän uusia liikkeitä, 11-vuotias somerolainen Liisa Lehtonen sanoi. Ensimmäistä kertaa leirille osallistunut 9-vuotias loimaalainen Valtteri Jokinen tuli leirille, koska häntä kiinnosti kokea millaista on olla maalivahtina.

Somerolainen Liisa Lehtonen oli maalivahtileirillä toista kertaa ja loimaalainen Valtteri Jokinen ensimmäistä kertaa.

Somerolainen Liisa Lehtonen oli maalivahtileirillä toista kertaa ja loimaalainen Valtteri Jokinen ensimmäistä kertaa.

Kolmepäiväisen leirin järjesti Loimaalla viidettä kertaa Rocketsin maalivahtivalmentaja Atte Vali heinäkuun helteillä, 12. – 14.7.

− Leiri  sujui kokonaisuudessaan hyvin. Osanottajia oli 16, mikä on tähän asti eniten ja tyttöjä oli neljä. Oli hieno juttu, että saimme jokaiselle leiripäivälle liigatason pelaajan jakamaan neuvojaan, leirin järjestäjänä  Vali iloitsi.

Leiriläisiä oli Loimaan ja Someron lisäksi Forssasta, Säkylästä ja Tampereelta. Nuorimmat olivat 9-vuotiaita ja vanhimmat 16-vuotiaita, joista osa on ollut leirillä joka kesä.

Nopeat refleksit ja venyvyys tärkeintä

Ensimmäisen päivän vierailija oli HPK:n (Hämeenlinnan Pallokerhon) maalivahti Daniel Lebedeff.

−Maalivahdilta vaaditaan nopeita refleksejä ja venyvyyttä. Pitää olla myös viileä tyyppi, ettei hermostu, kun kiekko meneekin maalin, hän huomioi.

Lebedeff sanoi, että on mukava opettaa pieniä veskareita.  Ennen hän ei ole ollut junnujen kanssa tekemisissä.

22-vuotias Lebedeff aloitti lätkän peluun 7-vuotiaana. Nyt hän keskittyy täysillä jääkiekkoon ja ekonomian opinnot ovat katkolla Winsconsinin yliopistossa.

Liigapelaajat jakoivat oppejaan junnuille | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen
Leirin järjestäjä Atte Vali sai ensimmäisen päivän vierailijaksi HPK:n maalivahdin Daniel Lebedeffin.

Junnujen kanssa rakkaudesta lajiin

Kahdeksatta kautta Rocketsin junnujoukkueita valmentava Vali sanoo tekevänsä työtä rakkaudesta lajiin. Hän pelasi lätkää FOPS:ssa (Forssan Palloseurassa) A-junnuihin asti. Sen jälkeen hän siirtyi valmennuspuolelle.

Valmennusharrastus liippaa vähän leipätyötäni, mutta on kuitenkin erilaista, Jokioisilla koulunkäyntiavustajana toimiva Vali sanoi.

Leiripäivät alkoivat aamulla yhdeksältä ja loppuivat illalla kahdeksalta. Lätkän lisäksi ohjelmaan mahtui jalkapalloa sekä uintia,  saunomista ja grillaamista Mellilä-järvellä.

Lebedeffin lisäksi leiriläisiä opastivat Tampereen Tapparan A-junnuista Eetu Nieminen ja Arttu Kulmala.

Viimeisenä leiripäivänä vierailivat Jaakko Rosendahl (Porin Ässien liigajoukkueen mv-valmentaja sekä Rasmus Rinne, joka on pelannut ammattilaisena kotimaan liigassa ja viimeiset vuodet ulkomailla ammattilaisena.

Teksti ja kuvat: Sari Keskitalo

Aiheeseen liittyviä juttuja