Uintikursseille ovat tervetulleita kaikki lähtötasosta riippumatta

Loimaalla Sportintti Kristiina Kangastalo-Hoda opettaa aikuisia uimaan paitsi paremmalla tekniikalla, myös uimakuntoa ja -kestävyyttä lisäten. Hän innostui itse uintiin aikuisiällä niin, että alkoi harrastaa kilpauintia ja nyt myös valmentaa uimareita. Takataskussa on Uimaliiton valmentajakurssi tasolta 1 ja kokemusta eri-ikäisten valmentamisesta jo useamman vuoden ajalta. Loimaan Uimaseuran valmennustiimissä hän on toiminut vuodesta 2019 alkaen.

Uintikursseille ovat tervetulleita kaikki lähtötasosta riippumatta | Liikunta ja urheilu | Kotiseutulainen

Uintikunnon kohotusta

Kristiina Kangastalo-Hoda suosittelee aikuisten uintikurssia kaikille, jotka pitävät vedestä ja vedessä olemisesta. Uinti on kehoystävällinen liikuntamuoto, jos kärsii nivelvaivoista ja erilaisista krempoista. Se on tehokasta koko kehon treeniä ja myös hauskaa, myös personaltraineriksi kouluttautunut Kangastalo-Hoda kertoo. Kehitys uinnissa näkyy ja tuntuu, mutta siinä riittää silti aina uutta tavoiteltavaa.

Tällä hetkellä Loimaalla on meneillään aikuisten uintikunnon kohotuskurssi. Kurssilla kohoaa kunto myös kokonaisvaltaisesti ja painonhallinta paranee. Tekniikkaa tällä kurssilla käydään jonkin verran, mutta siihen ei pureuduta niin syvällisesti kuin omilla tekniikan hiontakursseilla.Lisäksi uintikursseja voidaan pitää täysin uusista tekniikoista, kuten perhos-tai selkäuinnista.

Tekniikka haltuun

Tyypillinen aikuisten uintikursseille osallistuja haluaa parantaa uintikestävyyttään ja -tekniikkaansa. Uiminen on monelle raskasta eikä yhtämittaisesti jakseta uida pitkään. Kristiina Kangastalo-Hoda sanookin uintikunnon poikkeavan paljon muusta fyysisestä kunnosta. Ihminen, joka jaksaa juosta pitkään, ei välttämättä vedessä jaksa kuntoilla vastaavasti. Uintikurssien osallistujat ovat tähän asti olleet naisvoittoisia, mutta Kangastalo-Hoda iloitsee nyt olevan mukana muutaman miehenkin. Iältään osallistujat ovat olleet laajalla ikähaitarilla noin 30-60 vuotiaita, keskimäärin 40-50 vuoden molemmin puolin. Palautteen perusteella kursseista ollaan tykätty,ja usein kysellään jo seuraavien kurssien perään.

Uimapuku ja uimalasit riittävät

Uintivalmentaja Kristiina Kangastalo-Hoda rohkaisee kaikkia vesiliikunnasta nauttivia rohkeasti mukaan. Kursseille ovat tervetulleita kaikki matalalla kynnyksellä lähtötasosta riippumatta. Kurssit tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin eikä sen hetkisestä osaamisesta tarvitse murehtia. Uimapuku ja uimalasit riittävät varusteiksi harrastuksen aloittamiseen. Seuraavasta kurssista ilmoitellaan loka-marraskuun vaihteessa. Kangastalo-Hoda järjestää kursseja kiinnostuksen ja kysynnän mukaan myös muilla paikkakunnilla.

Voit seurata Sportinttin kursseja: www.sportintti.fi

Facebook: sportintti Kristiina Kangastalo-Hoda

Instagram: @sportintti

Metsä-Anna

Aiheeseen liittyviä juttuja