Maineikas Suomen Teatteriopisto hakee uusia opiskelijoita

Tampereen keskustassa sijaitsevan oppilaitoksen haku päättyy toukokuun lopussa.

Maineikas Suomen Teatteriopisto hakee uusia opiskelijoita | Opiskelu | Kotiseutulainen

Suomen Teatteriopisto uudistui viime kaudella ja löi hynttyyt yhteen toisen perinteikkään tamperelaisen oppilaitoksen, AhlmanEdun kanssa. Yhteistyön tuloksena oppilaat saivat mahdollisuuden maksuttomaan kouluruokailuun ja terveydenhuoltoon. Tänä keväänä AhlmanArtsin kirjoittajakurssilaiset valmistivat tekstejä, joita dialogikurssilaiset näyttelivät. Muitakin yhteistyön muotoja mietitään.

− Uudistunut toimintamalli on tuottanut paljonhyvää hyrinää, kertoo Suomen Teatteriopiston rehtori ja Tampereen Komediateatterin teatterinjohtaja Panu Raipia.

Teatteriopisto toimii osin samoissa tiloissa Tampereen Komediateatterin kanssa ja tuottaa kesäajaksi teatterin Päänäyttämölle Sinikka ja Tiina Nopolan lastennäytelmän Risto Räppääjä ja Villi kone, jossa useampi opistosta valmistunut näyttelee.

Suomen Teatteriopisto hakee oppilaita jälleenensi syksynä käynnistyville kolmelle linjalleen. Näyttelijäntyön peruslinja ja musiikkiteatteripainotteinen peruslinja on tarkoitettu ensimmäistä vuottaan näyttelijäntyötä opiskeleville. Näyttelijäntyön jatkolinjalle pääsy vaatii peruslinjan käymisen, ellei muuten pohjalla ole jo vahvaa kokemusta teatterin parista. Opetusta antavat alan ammattilaiset.

Komediateatterin Juhlatalon lisäksi opetusta on Juhlatalo Hovissa. Siellä järjestetään iltaisin myös Teatteritaiteen laajaa perusopetusta teatterin harrastajille.

Teemu Ojala

Aiheeseen liittyviä juttuja