Osallistu metsänhoitokurssille Evolla

Oletko työtön, vastavalmistunut tai maahanmuuttaja? Kiinnostaako sinua metsätalousala tai käytännön metsätyöt? HAALARI – haalarit päälle ja työelämään -hanke järjestää maksuttomia lyhytkoulutuksia luonnonvara-alan teemoilla Hämeen ammatti-instituutin kampuksilla. Yksi tällaisista koulutuksista on Evolla 20.-24.5.2024 pidettävä viikon mittainen metsänhoitokurssi.

Osallistu metsänhoitokurssille Evolla | Opiskelu | Kotiseutulainen

Lyhytkoulutuksessa käydään läpi perusteet metsänuudistamisesta, taimien istuttamisesta sekä eri taimityypeistä. Opintokokonaisuus sisältää työturvallisuuskortti- ja hätäensiapukoulutuksen. Kurssin opetus tapahtuu lähiopetuksena. 

– Kannattaa ilmoittautua mukaan. Toteutus sopii erityisesti sellaisille, jotka pitävät fyysisestä työstä ulkosalla, sanoo projektipäällikkö ja metsäalan lehtori Terhi Kaskioja.

Evon opetusmetsän lisäksi oppimisympäristönä toimii eri puolella Kanta-Hämettä olevia metsätalousyrityksiä. Oman yrityksensä pystyi ilmoittamaan hankkeeseen yhteistyökumppaniksi Jokioisilla pidettävillä Peltotreffeillä.

Koulutuksen lopulla harjoitellaankin opiskelijoiden kanssa metsänistutusta kaksi päivää yhteistyöyrityksen mailla Lounais-Hämeen puolella. 

– Kun työ tehdään nyt, niin 25 vuoden päästä taimet ovat kasvaneet siihen kokoon, että päästään ensiharvennukselle. Välissä on toki pitänyt tehdä taimikonhoitoa, kertoo Kaskioja. 

Haalari-hankkeen lyhytkoulutusten tavoitteena on edistää kohderyhmän nopeaa työllistymistä maatalous-, metsä- ja puutarha-alalle. Muita teemoja hankkeessa ovat mm. yrittäjävalmiuksien lisääminen ja yritysten rekrytointiosaamisen kehittäminen, uuden henkilöstön integrointi työyhteisöön sekä kestävä kehitys. 

Lisätietoja antaa Terhi Kaskioja 

(terhi.kaskioja@hami.fi ja puh. +358505734137). 

Haalari-hanke on Hämeen Ely-keskuksen ja Euroopan unionin osarahoittamaa.

Teksti Sari Hattula 

Aiheeseen liittyviä juttuja