Suomen ensimmäinen moottorisahasimulaattori Evolla

Hämeen ammatti-instituutti on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos, josta valmistuu osaajia metsiin, meijereihin, maatiloille sekä liha-, puutarha- ja viheralalle. Evon metsäopetuksessa opiskelijoilla on koekäytössä moottorisahauksen simulaattori, ensimmäisenä Suomessa.

Suomen ensimmäinen moottorisahasimulaattori Evolla | Uutiset | Kotiseutulainen

Stihlin moottorisahasimulaattori on ollut koekäytössä Evolla reilut puoli vuotta. Opiskelijat ovat päässeet kokeilemaan alta-päältä sahausta, oksan ja rungon katkaisua jne. Simulaattoria käytetään VR-lasit päässä, sisätiloissa. Liikkumatilaa tarvitaan noin metrin verran. Simulaattori saa aikaan tunteen, että on tositoimissa metsässä kaatamassa puita. Simulaattorin käytöstä kerätään palautetta, joka annetaan Stihlin tuotekehitykseen. Simulaattorilla harjoittelun jälkeen opiskelijoiden on helpompi mennä oikeisiin metsätöihin.

HAMIn metsäalan opiskelijoista yli puolet on aikuisopiskelijoita. Opintoja voi suorittaa joustavasti oppilaitoksessa sekä työpaikoilla. Jos jatko-opinnot kiinnostavat, niin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Väylä-opintoja ammattikorkeakoulun puolella 30 osaamispisteen laajuisesti. Väylä-opintojen kautta opiskelija pääsee suoraan ammattikorkeakoulun puolelle ilman erillistä pääsykoetta ja jatkotutkinnon suorittaminen nopeutuu huomattavasti.

Tutustu lisää: Hämeen ammatti-instituutti: www.hami.fi

Teksti: Kirsi Sippola, Hämeen ammatti-instituutti

Aiheeseen liittyviä juttuja