Tuottava Idea -kilpailu on alkanut

Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä kaikille avoin kansallinen kilpailu 1.3.-15.4.2021, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea.

Tuottava Idea -kilpailu on alkanut | Uutiset | Kotiseutulainen

Kilpailussa on kolme sarjaa: yhteiskunta-, yritys- ja startup -sarjat. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä, pois lukien startup -sarjaan osallistuvat ideat. Kilpailuun ideoita voi ilmoittaa kuka tahansa yritys, yhteisö tai yksityishenkilö kilpailun www-sivuilla tuottavaidea.fi

Loimaan ja Forssan Seudun Nuorkauppakamarit ovat mukana ilmiantamassa ehdotuksia. Viime vuonna Loimaan Robottiikkalainaamo voitti yhteiskuntasarjan. 

Kilpailu on kaksiosainen. Ensimmäisen osan päätteeksi valitaan alueiden voittajat kaikista sarjoista, jonka jälkeen kilpailu jatkuu kansalliseen finaaliin. Kansallisessa finaalissa valitaan yhteensä kolme voittajaa, yksi kustakin sarjasta. 

Finaalin voittajat saavat globaalia näkyvyyttä – voittajayrityksien logot ja voittava idea pääsevät New York Times Squaren valotaululle. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät myös soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa! 

Kilpailun suojelijana toimii Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Helenius. 

”Filosofi Platonin ajattelussa ideat ovat ikuisia, kauniita ja tosia. mutta havaittavassa maailmassa niiden ilmiasut muuntuvia ja erilaisia vaikkakaan eivät täydellisiä. 

Platonin pohjalta voi hahmottaa myös Tuottava Idea – kilpailun merkitystä; Tavoite on löytää juuri tähän aikaan, tähän hetkeen ja tähän ympäristöön sopivia versioita ihanista perusideoista. Näkyvän maailmamme ideoiden ideaan sisältyy ajatus muuntuvuudesta ja muutoksesta ja ideoiden kaiken kattavasta tärkeydestä kehityksen moottorina.” 

Vuoden 2021 kansallisia yhteistyökumppaneita Tuottava Idea -kilpailussa ovat Genelec, Nasdaq, Grano ja Hurja Solutions. 

Tuottava Idea -kilpailussa on palkittu aiempina vuosina mm. Ouran Health OY:n Oura-älysormus, Naavan Viherseinä, Vincitin pysäköinnintarkastajien älylasit, Ponssen Scorpion -älyharvesteri ja HappyOrNot -asiakastyytyväisyysmittaus.

Aiheeseen liittyviä juttuja