Alpo Jaakolan patsaspuisto

Alpo Jaakolan patsaspuisto on ainutlaatuinen ja kiehtova kokonaisuus, jossa luonto ja suurikokoiset veistokset muodostavat mielikuvituksellisen symbioosin.

Alpo Jaakolan patsaspuisto | Uutiset | Kotiseutulainen

Professori Alpo Jaakola (1929-1997) oli loimaalaissyntyinen taiteilija, joka tunnetaan myös Saviseudun Shamaanina. Jaakola muutti patsaspuiston alueelle, pieneen Metsämökkiin, vuonna 1953. Taiteellisen läpimurron myötä Jaakola rakennutti 1960-luvulla mökin viereen ateljeerakennuksen ja myöhemmin hän teki Loimaan kunnan kanssa vaihtokaupat vanhasta ruumishuoneesta, jonka hän siirsi puistoon veistotilaksi. Vastineeksi Loimaan kunta sai kokoelmiinsa ensimmäisen Alpo Jaakolan teoksen nimeltä ”Kaupunkiyhdyskunta” (1968).

Puistoon pääsee tutustumaan kävelemällä pitkin taiteilijan luomaa ”Taiteen kivistä polkua”. Polku on tasainen, eli sitä pitkin pääsee kulkemaan myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. Rakennukset ovat esteelliset. Koirat ovat myös tervetulleita puistoon!

Kesällä patsaspuiston parkkialueen vieressä sijaitsevassa vanhassa kuivurirakennuksessa toimii taidegalleria. Tänä vuonna Kuivurigalleriassa on esillä Birgitta Holopaisen Poluilla -näyttely.

Avoinna kesällä 2024: 1.6.-1.9. ti-su klo 11-18.

Puistossa toimii kesäkahvila.

Kuva: Leila Tapanien

Aiheeseen liittyviä juttuja