Sinä päätät kuka päättää!

Aluevaltuusto valitaan aluevaaleilla, jotka ovat sunnuntaina 23.1.2022. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 12.-18.1.2022 Aluevaltuuston toimikausi alkaa 1.3.2022 ja kestää 31.5.2025 saakka. Jatkossa aluevaalit toimitetaan kuntavaalien yhteydessä joka neljäs vuosi ja aluevaltuuston toimikausi alkaa kesäkuun alusta.

Sinä päätät kuka päättää! | Uutiset | Kotiseutulainen

Aluevaaleissa on kyse tärkeistä, jokaisen arkea koskevista asioista. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen. Hyvinvointialueen palvelut liittyvät ensiparkaisusta elämämme viimeisiin vaiheisiin. Hyvinvointialueella on itsehallinto ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto. Suomessa on 21 hyvinvointialuetta. Helsingissä hyvinvointipalveluista vastaa kaupunki.

Sinä päätät, kuka oman hyvinvointialueesi aluevaltuustossa on.

Käytä ääntäsi toimivien palvelujen puolesta!

Hyvinvointialueen tehtäviä:

 • Perusterveydenhuolto
 • Erikoissairaanhoito
 • Sosiaalihuolto
 • Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
 • Työikäisten palvelut
 • Ikääntyneiden palvelut
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelut
 • Vammaispalvelut
 • Oppilas- ja opiskelijahuolto
 • Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
 • Pelastustoimi

Aiheeseen liittyviä juttuja