Upeaa Veden lumoa Luontomuseolla

Valokuvaaja Satu Vaarulan Veden lumo -valokuvanäyttely suomalaisen vesiluonnon monipuolisuudesta on avoinna Forssan Luontomuseolla 8.1.-5.3.2023

Upeaa Veden lumoa Luontomuseolla | Uutiset | Kotiseutulainen

Satu Vaarula (s. 1967 Pälkäneellä) on forssalainen luontokuvaaja, joka on kuvannut maisemia noin yhdeksän vuotta, ja vesiluontoa noin yksitoista vuotta. Kuvaamisesta on tullut tapa rentoutua, oppia lisää itsestä ja luonnosta, tallentaa visuaalisia elämyksiä, ja ottaa kantaa luonnon moninaisuuden säilymisen puolesta. Hän tuo luonnosta muun muassa yksityiskohtia esiin tavalla, jolla emme usein tule katsoneeksi ympärillemme. 

Suomessa on noin 190 000 järveä ja lampea, joiden pinta-ala on vähintään 500 neliömetriä. Lammet erottuvat järvistä sillä, ettei niissä ole veden lämpötilan kerrostuneisuutta. Myös lammissa on paljon elävää elämää, kuten kaloja ja mikrobistoa. Suomen vesistöllä on ollut monta käyttötarkoitusta, kuten maan asuttaminen, tukin uitto, virkistyskäyttö ja juomaveden saaminen. Monille vesi on se mieluisin elementti luonnossa.

Ihminen hakeutuu luonnon hiljaisuuteen kauniiden maisemien ja veden ääreen liikkumaan, virkistymään ja palautumaan stressistä. On tieteellisestikin todistettu, että jo pelkkä luontokuvien katselu on terveellistä, koska se edistää muistin toimintaa. Luonnossa liikkuminen lisää elinvoimaa ja luovaa päättelykykyä, kaupunkien ulkopuolella olevat luontokohteet rakennettuja viheralueita enemmän. 

Näyttely on saanut Finnfoto -Suomen valokuvajärjestöt ryn apurahan vuonna 2021. Näyttely käsittää noin 17 erikokoista kuvateosta vesiluonnosta esittelyteksteineen. Näyttely on myyntinäyttely.

luontomuseo.fi

Aiheeseen liittyviä juttuja