Hyvää läheltä – Hyvää lähelle; jouluksi

Hyvää Läheltä – Hyvää Lähelle lähiruoka- ja paikallisten käsityöläisten suuri joulutori järjestetään 28.11 – 23.12.2020 Forssan Prismakeskuksessa.

Hyvää läheltä – Hyvää lähelle; jouluksi | Uutiset | Kotiseutulainen

– Tapahtuma antaa mahdollisuuden  lähialueen ruokatuottajille ja pienyrittäjille. Panostamme Forssan ja ympäristökuntien tuotteisiin, mutta noin 100 km säteeltä on tuottajia mukana ja sitä voidaan vielä hyvin pitää lähituotteena. Tärkeää on kotimainen ja puhdas ruoka, kertoo Hyvää Lähelle myymälänhoitaja Riikka Andersson.

– Meillä on saatavilla erilaisia marjavalmisteita, mehuja, glögejä, hilloja, marjajauheita sekä erilaisia yrttivalmisteita ja mausteita. Viljatuotteita mm.  ohraryynejä, kaurahiutaleita, jauhoja, talkkunaa ja tietenkin tuoretta leipää. Valikoimissa on myös ulkokananmunia, juustoja ja lihavalmisteita, kuten riistasäilykkeitä, makkaroita ja palvilihaa. Myös gluteenittomia tuotteita on hyvin saatavilla. Jokaisen jouluun kuuluu makeat herkut, joten meiltä löytyy paljon käsityönä valmistettuja karamelleja, suklaata, lakua, pikkuleipiä, kakkuja ym. 

Elintarvikkeiden lisäksi myynnissä on myös käsityöläisten ja käsitöitä harrastavien tuotteita.

– Käsityöalan yrittäjillä on tarjolla mm. erilaisia vaatteita ja tekstiilitöitä, villatuotteita, saviastioita ja esineitä, mattoja, joulukransseja, koristeita ja paljon muuta. Myös harrastekäsityöläisille on varattu oma alue mistä löytyy kauniita ja lämpimiä villasukkia, -tumppuja ja muita käsitöitä.

Järjestäjänä toimii Lions Club Forssa / Jokivarsi ja  Lions Club Forssa / Wahren. Myyntipaikkoja on varattu reilut 50 ja mukaan mahtuu vielä noin 20. 

– Vuosittain myyjiä on ollut n. 50-80. Asiakkaat ovat löytäneet meidät hyvin ja nyt osataan jo tapahtumaa odottaa ja sieltä tullaan tietoisesti hakemaan omia suosikkituotteita.

Rikka Andersson korostaa, että tänä vuonna erityisesti toivotaan ihmisiä liikkeelle kun koronavuosi on kurittanut monia pienyrittäjiä ja tuottajia. 

– Yritämme todella panostaa siihen, että pystyisimme tukemaan paikallista elinkeinoa. Laskimme tälle vuodelle myyntipaikkojen hinnoittelua ja samalla olemme hieman tiukempia paikkojen koosta, jotta mahdollisimman moni mahtuisi mukaan. 

Myyjät eivät itse ole paikalla myymässä tuotteita vaan kaikki myydään samaan kassaan. 

– Pyrimme järjestämään paikan niin että siellä on tilaa liikkua ja turvavälit on mahdollisuus pitää. Huolehdimme koronaturvallisuudesta ohjeistusten mukaan.  

Hyvää Läheltä – Hyvää Lähelle -tapahtuma järjestetään hyvin pitkälle talkoovoimin ja tuotto mitä tapahtumasta jää, lahjoitetaan paikallisen lasten ja nuorten harrastusten tukemiseksi. Viivan alle jäänyt summa jaetaan useampaan eri kohteeseen. 

– Teemme siis työtä paikallisen elinkeinon, lähiruoan ja nuorison hyväksi. Sekä mahdollistamme kuluttajille helpon paikan ostaa paikallisia tuotteita ja näin tukea osaltaan seutukunnan elinkeinoa. Tästä kaikesta tulee myös nimi Hyvää Läheltä – Hyvää Lähelle.  

Joulutori avoinna ma-to 11-18, pe 11-19, la 10-16, su 11-16. Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettuna.

Hyvää läheltä – Hyvää lähelle; jouluksi | Uutiset | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja