Tammelan sitoutumat yhdistyvät

Tammelan kuntavaaleissa 2017 ja 2021 ehdolla ollut Meidän Tammela -yhteislista sai molemmissa vaaleissa noin 10% kunnan äänistä, jotka takasivat ehdokkaille kolme valtuustopaikkaa kunnan 27 jäsenisestä valtuustosta. Nyt yhteislistan ehdokkaat ovat päättäneet kehittää sitoutumattomien toimintaa perustamalla Tammelaan oman yhdistyksen.

Yhdistyksen perustamiskokous pidetään 3.10.2021 klo. 15:00 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa ja kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle. Perustavassa kokouksessa mm. hyväksytään yhdistyksen toimintaa ohjaavat säännöt. 

Aidosti puoluepolitiikasta riippumattomalle vaikuttamiselle on Tammelassa selkeää kysyntää. Tähän asti Meidän Tammela -yhdistys on toiminut rekisteröimättömänä, vapaamuotoisena yhdistyksenä, jonka tarkoitus on lähinnä ollut toimia kuntavaalien alla Meidän Tammela -yhteislistan ehdokkaiden kannatusyhdistyksenä. 

Yhdistyksen rekisteröinnin takana on halu antaa tammelalaisille matalan kynnyksen kanavan päästä vaikuttamaan kunnan kehittämiseen ilman puoluepoliittista sitoutumista tai esimerkiksi kuntavaaleihin ehdokkaaksi ryhtymistä. 

Yhdistyksen jäsenten yhteiskunnallisten vaikuttamismahdollisuuksien lisääminen, yhteistyön edistäminen sekä kuntakulttuurin kehittäminen ja asukkaiden viihtyvyyden lisääminen ovat yhdistyksen olemassaolon ydin, olettaen että yhdistyksen perustamiskokous hyväksyy valmistellut säännöt. Yhdistyksen toimintasuunnitelmaluonnoksen mukaan v. 2021 menee lähinnä yhdistyksen hallinnon organisoimiseen sekä yhteistyöverkoston luomiseen mm. muiden alueellisten ja valtakunnallisten sitoutumattomien toimijoiden suuntaan. 

Lisätietoa löytyy www.meidantammela.fi. 

Aiheeseen liittyviä juttuja