Hei vasemmisto, voisimmeko saada vielä yhden uuden veron?

Tulovero. Kuntavero. Kiinteistövero. Arvonlisävero. Alkoholivero. Autovero. Metsävero. Polttoainevero. Sähkövero. Lähdevero. Varainsiirtovero. Ympäristövero. Perintövero. Yle-vero. Valmistevero. Kirkollisvero. Lahjavero. Maastapoistumisvero.

Hei vasemmisto, voisimmeko saada vielä yhden uuden veron? | Uutiset | Kotiseutulainen

Jokainen valtion keräämä veroeuro on poissa tavallisen kansalaisen palkasta ja eläkkeestä. Toki osa veroeuroista menee tärkeisiin asioihin kuten sairaanhoitoon, koulutukseen, vanhustenhoitoon, tiestöön, puolustukseen ja vaikkapa kirjastoihin – muttei suinkaan kaikki.

Liian suuri osa kansalaisen veroeuroista tuhlataan täyteen turhuuteen. Oma leikkauslistani on selkeä: Siellä on hallituksen kokemattomien avustajien ylisuuret palkat. Siellä on tehottomat hankkeet. Siellä on epäonnistuneet kilpailutukset. Siellä on turhat suojatyöpaikat, ummehtuneet eläkevirat ja varakkaiden ex-kansanedustajien sopeutumiseläkkeet. Siellä on sellaistakin yliopistotutkimusta, joka keskittyy jonkin satunnaisen kaukomaan tanssikulttuurin tallentamisperinteeseen. Siellä on yritystukia, jotka vääristävät markkinoita. Varmasti kiinnostavaa, muttei Suomella ole sellaiseen varaa näinä tiukkoina aikoina.

Mitä enemmän hallitus keksii yhteisten rahojen käyttökohteita, sitä enemmän se keksii myös veroja. Jos vasemmistohallitus saa päättää, veroja tulee aina vain lisää, koska aina löytyy kivoja tuhlauskohteita. 

Hei hallitus, saammeko kohta elämäveron? Se tullaan ottamaan siltä viimeiseltä yrittäjältä ja palkansaajalta, joka vielä kehtaa näyttää elonmerkkejä kuivaksi kuristamisen jälkeen.

Mika Walkamo (kok)

Yrittäjä

Aiheeseen liittyviä juttuja