Mairen Putiikki vanhassa pankissa

Jokioislainen Maire Seutu avasi Mairen putiikin Jokioisille vanhaan Säästöpankin pankkisaliin osoitteeseen Keskuskatu 23.

Mairen Putiikki vanhassa pankissa | Uutiset | Kotiseutulainen

Hän omistaa pankin tilan ja tarkoitus on myöhemmin pitää erilaisia kursseja, kerhoja, synttäreitä sekä pieniä juhlia.

− Käsillä tekeminen on aina innostanut minua. Isänisäni oli puuseppä, äiti kutoi mattoja, poppanoita ym. Olin töissä MTT:llä – nykyisessä Lukessa – yli 43 vuotta, mutta innostuin kivistä ja kivien energioista jo 80-luvulla. Aloin myydä kiviä 90-luvun lopulla ja tämä harrastus jatkuu yhä. Teen kivihelmistä riipuksia, korva- ja käsikoruja. Kivimessuilla suurin ostajakunta on nuoret. 

Hopeakurssille Maire Seutu meni, kun hän päätti laittaa elämänsä uusiksi. Hänellä todettiin tyvisolusyöpä kasvoissa.

− Jouduin makaamaan leikkauksen jälkeen liikkumatta kaksi viikkoa, mutta selvisin kovasta koettelemuksesta. Tein hopealusikka-  muita hopeakoruja yli oman tarpeen, siksi perustin Mairen putiikin ja pidin pop-up-kauppaa Forssan Citymarketissa, Hämeensaaren Citymarketissa sekä kävin myyjäisissä, messuilla ja markkinoilla myymässä tuotteitani. 

Maire Seutu on myös pitänyt kansalaisopistossa mm. Vanhasta uutta -hopeakurssin sekä betoniaskartelu- ja makrameekursseja.

− Tervetuloa juttelemaan sekä ostoksille jouluiseen kauppaan.  Myytäviä tuotteita ovat kivet, kristallit, korut, villasukat, tumput, tontut ja paljon muuta. Kivet ovat ruotsalaiselta ja saksalaiselta tukkurilta, jotka myyvät maailmanlaajuisesti laboratoriossa aidoiksi tutkittuja kiviä. Käsityöt tulevat paikallisilta kutojilta.

Aiheeseen liittyviä juttuja