Yrittäjä vastaa työnsä jäljestä

Janne Lintukorpi on Hämeen Yrittäjien uusi puheenjohtaja. Hän toivoo, että kaikki jaksaisivat uskoa tulevaan ja pitää pyörät pyörimässä.

Yrittäjä vastaa työnsä jäljestä | Kotiseutulaisen vieraana | Kotiseutulainen

Nimi: Janne Lintukorpi

Ikä: 44 v.

Asuinkunta: Tammela

Perhesuhteet: Vaimo ja kolme lasta, tytär 16 v, pojat 17 ja 19 v.

Koulutus: Restaurointikisälli-kirvesmies

Kuinka kauan Sinulla on olut oma yritys ja mitä yrityksesi tekee?   

− Olen toiminut rakennusrestaurointi alan yrittäjänä vuodesta 2006. Lintukorpi Oy on erikoistunut hirsikorjauksiin ja ”ennen sotia” rakennettujen talojen kunnostamiseen.

Miten ja miksi Sinusta tuli yrittäjä?   

− Opiskelin ammattiin oppisopimuksella Museovirastossa ja työskentelin museokentällä jonkin aikaa. Yksityiselle puolelle siirtyessäni huomasin usein pyörittäväni työmaita itsekseni ja huomasin haluavani tehdä hommat juuri omalla tavallani. Yrittäjänä vastaan itse työni jäljestä ja yritykseni arvoista.

Olet Hämeen yrittäjien uusi puheenjohtaja. Kuinka kauan olet toiminut Hämeen yrittäjissä?   

− Olen ollut mukana yrittäjien järjestötoiminnassa paikallisella tasolla Tammelan yrittäjien hallituksessa vuodesta 2018 ja Hämeen yrittäjien hallituksessa vuodesta 2021.  Hämeen yrittäjien tehtävä on parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita

Mihin tai minkälaisiin asioihin haluaisit puheenjohtajana erityisesti vaikuttaa?  

− Haluan palauttaa yhteisöllisyyden ja yhteiskulttuurin yrittäjien keskuuteen. Toivon, että jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon ja saada äänensä kuuluviin.

Miten jaat aikasi työsi, perheen ja luottamustoimien kesken?   

− Perheyrityksessä vastuun jakaminen vaimon kanssa mahdollistaa joustavan ajankäytön. Harrastukseni ovat kausiluonteisia ja nautin myös suunnattomasti luottamustoimistani. Lapseni ovat jo isoja eivätkä kaipaa isän seuraa ihan joka ilta.

Harrastatko jotain luottamustoimien lisäksi?   

− Harrastuksiani on kalastus, metsästys ja moottoriurheilu.

Keväällä on eduskuntavaalit. Minkälaisiin asioihin toivoisit eduskunnan erityisesti vaikuttavan yrittäjän näkökulmasta?   

− Kolme neljästä yrityksestä kertoo kärsivänsä osaavan työvoiman pulasta. Vastuullisuus ja ympäristöasiat edellyttävät vahvaa ja uudenlaista osaamista yrityksissämme jatkossa. Koulutustason kehitys ei ole Suomessa viime vuosina vastannut muiden kehittyneimpien maiden vauhtia.

Kohdentamalla julkista panosta TKI-toimintaan luodaan yrityksille aidot ja merkittävät kannusteet innovaatiotoimintaan.

Työperäistä maahantuloa pitää helpottaa, prosesseja yksinkertaistaa ja merkittävästi nopeuttaa. Laki kaipaa remonttia ja virtaviivaistamista.

Yrittäjä vastaa työnsä jäljestä | Kotiseutulaisen vieraana | Kotiseutulainen

Mihin asioihin kotikunnassasi erityisesti haluaisit vaikuttaa, mistä annat kiitosta?   

− Toivoisin kunnan hankintojen avautuvan paremmin paikallisille, pienillekin toimijoille. Uskon myös että löydämme uuden kunnanjohtajan ja kuntapäättäjien kanssa yhteisen sävelen ja yhteistyö tulee olemaan sujuvaa ja mutkatonta. Haluan kiittää kuntaa näkyvästä, luontoarvoihin nojaavasta markkinoinnista joka tukee paikallisten yrittäjien toimintaa.

Minkä kirjan luit tai kuuntelit viimeksi?   

− Luin juuri isältä joululahjaksi saamani, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan rakkaustarinan

Mikä on mielestäsi paras televisio-ohjelma tällä hetkellä?    

− Lineaaritelevision ohjelmat rajoittuvat lähinnä uutisiin ja auto-ohjelmiin. Suoratoistopalvelujen sarjoja ”kulutamme” iltaisin vaimon kanssa ahkerasti. Erityisesti historialliset sarjat kiinnostavat.

Mitä toivot tältä vuodelta?   

− Toivon että jaksamme kaikki uskoa tulevaan ja pitää pyörät pyörimässä.

Missä ja minkälaisena näet itsesi ja elämäsi vaikka 10 vuoden päästä?   

− Toivon saavani reippaana edelleen yrittää ja että elämässä olisi vähän enemmän aikaa mökkeillä ja retkeillä vaimon kanssa. Toivon lasteni olevan onnellisia ja että he ovat löytäneen omat paikkansa maailmassa.

Aiheeseen liittyviä juttuja