Erilainen joululahja

The Little Princess Trust on säätiö, joka on perustettu vuonna 2006 Englantiin. Säätiö valmistaa ilmaiseksi peruukkeja lapsille, jotka kärsivät hiusten lähdöstä sairauden, kuten syövän johdosta. Vuodesta 2016 lähtien säätiö on lisäksi tukenut lasten syöpäsairauksien tutkimusta.

Erilainen joululahja | Joulu | Kotiseutulainen

Selasin  taannoin sosiaalisen median päivityksiä kuten niin monena muuna päivänäja pysähdyin katsomaan kuvia, lyhyistä hiuksista ja irtonaisista leteistä ja lukemaan tekstiä hyväntekeväisyydestä. Tiesitkö, että Suomessa on useita kampaamoja ja yksittäisiä henkilöitä, jotka kasvatettuaan hiuksensa lahjoittavat ne The Little Princess Trust -säätiölle.

The Little Princess Trust  on säätiö, joka kerää hiuslahjoituksia ja tällä hetkellä suurin tarve on yli 41 senttimetrin hiuslahjoituksille. Hiuksista tehdään peruukkeja ja ne annetaan ilmaiseksi hiuksensa syövän tai muun sairauden vuoksi menettäneille, alle 24-vuotiaille lapsille ja nuorille. 

Miten voi lahjoittaa?

The Little Princess Trus -säätiön nettisivuilla on selkeät neljän vaiheen ohjeet ja opetusvideo, miten tulisi toimia, jos haluaa lahjoittaa hiuksiaan. Ensimmäisenä hiukset tulee pestä ja kuivata huolellisesti. Älä käytä muotoilutuotteita ja jos on käytettävä hoitoainetta, huuhtele hoitoaine huolella pois hiuksista. 

Seuraavaksi letitä hiukset tai laita hiuksiin hiuslenksuja alkuun, loppuun ja välille niin, että hiukset pysyvät yhdessä. Kolmanneksi, lataa säätiön sivuilta lomake, täytä se ja laita se hiuksien kanssa kierrätettävään pahviseen postikirjeeseen.

Lopuksi punnitse kirje ja lähetä säätiölle. Postiosoite ja tarkat ohjeet löytyvät säätiön nettisivuilta www.littleprincesses.org.uk.

Hyvä tietää ennen kuin leikkaat hiukset

Ennen leikkaamista on hyvä perehtyä huolella esimerkiksi kampaamon kanssa siihen, millaisia hiuksia säätiö ottaa vastaan. Esimerkiksi lahjoitettavien hiuksien tulee olla vähintään 30 senttimetriä pitkiä ja säätiö toivoo luonnollisen värisiä hiuksia, ei täysin harmaita hiuksia.Hius voi olla suora tai kihara. 

Leikatut hiukset säilyvät hyvänä vuosia ja mitä paremmassa kunnossa ne ovat, sitä kauemmin niitä voi käyttää. 

Teksti: Minna Al-Taeshi 

Aiheeseen liittyviä juttuja