Forssan 100-vuotisjuhlavuosi

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Forssa itsenäistyi. Vuoteen 1923 asti Forssa oli osa emäpitäjä Tammelaa.

Forssan 100-vuotisjuhlavuosi | Uutiset | Kotiseutulainen

Juhlavuosi tulee näkymään vuonna 2023 pitkin vuotta kaupungin eri toimialojen järjestäminä toimenpiteinä ja tapahtumina. 100-vuotisjuhlavuoden valmistelutyöryhmä on kokoontunut maaliskuusta lähtien suunnittelemaan juhlavuoden toimintoja. 

Juhlavuosi tulee näkymään sekä Forssan katukuvassa että kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavillakin. Juhlavuosi käynnistyy uudenvuodenaattoiltana Forssa 100 -ilotulituksella, joka tullaan järjestämään kaupungintaloa vastapäätä olevalla puistoalueella sekä seurakunnan ja kaupungin yhteisellä uudenvuoden vastaanotolla.
Forssan kaupungin 100-vuotisjuhla järjestetään keväällä 7.5.2023 urheilutalo Feeniksissä. 

Marraskuussa järjestettiin Forssan kaupungintalon valtuustosalissa yhdistyksille ja seuroille infotilaisuus, jossa esiteltiin kaupungin juhlavuoden tapahtumia ja toimintoja. Tilaisuudessa yhdistyksiä ja seuroja kutsuttiin mukaan juhlavuoden yhteistyöhön kaupungin kanssa mahdollisimman hienon juhlavuoden aikaansaamiseksi. Työryhmän puheenjohtaja Jarmo Pynnösen mukaan juhlavuoden yhteistyöhön liittyviä yhteydenottoja on tullut varsin mukavasti. Pynnönen painottaa, että yhteistyössä on voimaa ja kehottaakin seuroja ja yhdistyksiä olemaan rohkeasti kaupungin suuntaan yhteydessä yhteistyöehdotuksineen. 

− Yhteistyöllä ja yhteisellä näkyvyydellä pystymme rakentamaan kiinnostavan ja innostavan Forssa 100 –juhlavuoden,  Pynnönen muistuttaa. 

Yhteistyöehdotuksia otetaan vastaan tammikuun ajan.

Forssan 100-vuotisjuhlavuosi | Uutiset | Kotiseutulainen

Aiheeseen liittyviä juttuja